Lasagne på Cold Base
Här ett recept på en god lasagne. Knorr Cold Base stärkelse gör att rätten går snabbt och effektivt att förbereda, detta utan att hantera värme före tillbereding.

Ingredienser
Lasagne på Cold Base
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Köttfärssåsbas
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
70.0 g
0%

Smaksättning till köttfärssås
Chilisås
/dl
3.0 dl
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Lökpulver
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
6.0 g
0%
Köttfärsen
Nötkött, färs
/kg
1.5 kg
0%
Ostsås bas
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
100.0 g
0%

Vatten
/l
1.0 l
0%
Ostsås smaksättning
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
40.0 g
0%

Ost, riven
/g
140.0 g
0%
Ättika 12%
/g
10.0 g
0%
Lägg lasagnen
Knorr Lasagneplattor 1 x 5 kg
/g
500.0 g
0%

Ägg och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Köttfärssåsbas
-
Vatten 1.0 l
Smaksättning till köttfärssås
-
Chilisås 3.0 dl
-
Lökpulver 30.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 6.0 g
Köttfärsen
-
Nötkött, färs 1.5 kg
Ostsås bas
-
Vatten 1.0 l
Ostsås smaksättning
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Ost, riven 140.0 g
-
Ättika 12% 10.0 g
Lägg lasagnen
Förberedelser
-
Köttfärssåsbas
- Blanda vatten och Cold Base och vispa tills slät konsistens.
-
Smaksättning till köttfärssås
- Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
-
Köttfärsen
- Stek eller baka av köttfärsen i ugn och låt svalna. Blanda ner färsen i såsen.
-
Ostsås bas
- Blanda vatten och Cold Base och vispa tills slät konsistens.
-
Ostsås smaksättning
- Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
-
Lägg lasagnen
- Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärssås. Starta i botten och avsluta på toppenmed ostsås.
- Baka av i ugn 160 grader i 40 minuter.