Lantägg med ansjoviscrème, kavringskrisp och brynt smörpulver
Årets påsktallrik är ett hopplock av flera riktiga läckerheter. Det blir lantägg med ansjoviscrème, puff choux med läcker ostkräm samt tartar på lammrostbiff. God och glad påsk önskar vi på Unilever Food Solutions!

Ingredienser
Lantägg med ansjoviscrème, kavringskrisp och brynt smörpulver
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Ägg, stora svenska lantägg
/stk
5.0 stk
0%
Ansjovis, hel eller ansjoviskryddad sillfilé
/g
70.0 g
0%
Ansjovisspad
/g
7.0 g
0%
1 knivsudd citronzest
/
0.0
0%
Citron, juice färskpressad
/g
2.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
30.0 g
0%

Cream cheese
/g
70.0 g
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
2.0 g
0%

Gräslök
/g
3.0 g
0%
Bröd
/stk
0.0 stk
0%
Bröd, kavring mixad till smulor
/g
100.0 g
0%
Smör, 100g + 20g
/g
120.0 g
0%
Maltodextrin
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Ägg, stora svenska lantägg 5.0 stk
-
Ansjovis, hel eller ansjoviskryddad sillfilé 70.0 g
-
Ansjovisspad 7.0 g
-
1 knivsudd citronzest
-
Citron, juice färskpressad 2.0 g
-
Cream cheese 70.0 g
-
Gräslök 3.0 g
-
Bröd
-
Bröd, kavring mixad till smulor 100.0 g
-
Smör, 100g + 20g 120.0 g
-
Maltodextrin 30.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka äggen i 7 minuter och spola dem kallt.
- Skär 10 tunna strängar av ansjovisen, hacka resten fint. Lägg i en bunke och blanda med spad, citronjuice, citronzest, majonnäs, cream cheese, Knorr Coldbase och malen svartpeppar. Smaka av med eventuellt mer salt. Blanda och ställ kylt.
- Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull. Blanda ca 20 g av smöret med kavringssmulor. Lägg på en plåt och rosta sedan i ugnen på 170 grader tills det blir krispigt.
- Blanda ner maltodextrinet i resten av smöret. Det skall till slut inta pulverform.
- Dela äggen rakt över och montera enligt bild.