Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Pumpapuré

Långtidsbakad oxkind

  • Oxkinder 10.0 stk
  • Rött vin 5.0 dl
  • Vatten 4.0 dl
  • Salt och peppar
  • Timjan, färsk 20.0 g
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Smör till stekning
  1. Pumpapuré

    • Rosta pumpan gyllenbrun i ugn på 200 grader tillsammans med olja och vitlök (ca 25–30 minuter).
    • Mixa till en slät puré tillsammans med grädde och ingefärapuré.
    • Smaka av med citron, salt och peppar. 
  2. Långtidsbakad oxkind

    • Salta och peppra köttet. Stek oxkinden gyllenbrun i smör tillsammans med vitlök och timjan.
    • Vacuumpacka köttet tillsammans med vin, vatten och fond. Kör på 80*C över natten.
    • Sila av buljongen och reducera ner till hälften. Smaka upp med MAILLE Sherryvinäger. Värm oxkinden försiktigt i såsen innan servering.
    • Servera med till exempel rostad potatis.