Kryddig fisk med krämig Mexikansk lime slaw
Här en Mexikoinspirerad sallad med kryddad panerad stekt fisk tillsammans med fräsch krämig kålsallad. Salladen funkar också bra som en fyllning i majstortillas.

Ingredienser
Kryddig fisk med krämig Mexikansk lime slaw
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lime slaw
Spetskål
/g
600.0 g
0%
Kål, röd
/g
600.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
400.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Koriander, färsk (cilantro)
/g
10.0 g
0%
Vitlök, klyfta riven
/g
8.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
50.0 g
0%
Limejuice
/g
400.0 g
0%
Kryddig fisk
Vit fisk
/kg
1.3 kg
0%
Spiskummin malen
/g
8.0 g
0%
Chili, Ancho pulver
/g
8.0 g
0%
Cayennepeppar
/g
2.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
50.0 g
0%

Salt
/g
5.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
60.0 g
0%
Vid servering
Råris, kokt
/g
750.0 g
0%
Rostade pumpakärnor
/g
50.0 g
0%
Avokado, tärnad
/g
250.0 g
0%
Gurka, tärnad
/g
250.0 g
0%
Lime, färsk pressad
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lime slaw
-
Spetskål 600.0 g
-
Kål, röd 600.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 8.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Limejuice 400.0 g
Kryddig fisk
-
Vit fisk 1.3 kg
-
Spiskummin malen 8.0 g
-
Chili, Ancho pulver 8.0 g
-
Cayennepeppar 2.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Margarin, flytande 60.0 g
Vid servering
-
Råris, kokt 750.0 g
-
Rostade pumpakärnor 50.0 g
-
Avokado, tärnad 250.0 g
-
Gurka, tärnad 250.0 g
-
Lime, färsk pressad 100.0 g
Förberedelser
-
Lime slaw
- Strimla och salta kålen och låt den stå i 20 minuter så att kålen dragit ur sin vätska. Pressa vätskan ur kålen.
- I en mixer, blanda samman HELLMANN´S Majonnäs Extra Thick, creme fraiche, koriander, vitlök, vårlök och färsk limejuice, grov mixa.
- Vänd ner kålen i dressingen och kyl fram till servering.
-
Kryddig fisk
- Blanda samman spiskummin, anchochili, salt ochcayenne med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse.
- Dela upp fisken i 5 cm bitar, panera och stek sedan fisken färdig i matfett.
-
Vid servering
- Kombinera lime slaw, avocado, gurka och limeklyftor på ett serveringsfat.
- Toppa salladen med fisk, rostade pumpakärnor och några kvistar koriander.