Korv Stroganoff med ris
Att Korv Stroganoff är en publikfriare av rang, råder det nog inga tvivel om. En enkel rätt som både lyckas få barn och vuxna på fall och dessutom går snabbt och smidigt att göra till många. Smaklig spis!

Ingredienser
Gör så här
-
Falukorv 1800.0 g
-
Lök, gul finhackad 250.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 500.0 g
-
Mjölk 250.0 g
-
Tabasco 5.0 g
-
Vatten 200.0 g
-
Margarin, flytande 40.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Svartpeppar 4.0 g
-
Ris 900.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Strimla korven i 1x5 cm stora bitar. Hetta upp en kastrull och häll i flytande matfett. Stek korven så att den börjar ta färg och tillsätt sedan löken.
- Addera Tomatino, ketchup och Dijon och rör runt ordentligt!
- Tillsätt resterande ingredienser förutom MAIZENA och ris och låt sjuda i ca 25 minuter.
- Blanda MAIZENA med lite vatten och red av. Smaka eventuellt upp med mer salt.
- Koka riset enligt anvisning. Servera gärna tillsammans med kokt broccoli.