Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Kalvhögrev 20.0 g
  • Lök, gul skalade 4.0 stk
  • Morötter skalade 10.0 g
  • Dillfrö 1.0 msk
  • Lagerblad 3.0 st
  • Salt 2.0 tsk
  • Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 0.5 l
  • Ättika 12% 4.0 msk
  • Socker 3.0 msk
  • Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
  • Dill hackad 200.0 ml

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Putsa och skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.
    • Lägg i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka i ca 2 minuter. Lyft upp och skölj av köttet.
    • Klyfta löken och skär morötterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna i en kastrull tillsammans med köttet. Lägg i dillfrön, lagerblad, salt och Knorr Professional Kalvfond.
    • Häll i vatten så det precis täcker köttet. Låt allt småkoka i ca 2 timmar tills köttet är mört.
    • Häll i ättika och socker. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Tillsätt grädde och red av med MAIZENA till lagom konsistens.
    • Smaka upp med salt och vitpeppar. Vänd i dillen och servera med kokt stompad potatis.  
Produkter
Recept
Favoriter
Meny