Ingredienser
Gör så här
-
Kalvhögrev 2.0 dg
-
Lök, gul skalade 4.0 stk
-
Morötter skalade 1.0 dg
-
Dillfrö 1.0 msk
-
Lagerblad 3.0 st
-
Salt 2.0 tsk
-
Ättika 12% 4.0 msk
-
Socker 3.0 msk
-
Dill hackad 2.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Putsa och skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.
- Lägg i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka i ca 2 minuter. Lyft upp och skölj av köttet.
- Klyfta löken och skär morötterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna i en kastrull tillsammans med köttet. Lägg i dillfrön, lagerblad, salt och Knorr Professional Kalvfond.
- Häll i vatten så det precis täcker köttet. Låt allt småkoka i ca 2 timmar tills köttet är mört.
- Häll i ättika och socker. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Tillsätt Rama Professional Visp och red av med MAIZENA till lagom konsistens.
- Smaka upp med salt och vitpeppar. Vänd i dillen och servera med kokt stompad potatis.