Kokt kalv i dill
En lunchklassiker som bör finnas på varje lunchrestaurang om du frågar Daniel Müllern. Hemligheten bakom en lyckad sådan? Titta på filmen här på hemsidan så får du svaret.

Ingredienser
Kokt kalv i dill
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kalvhögrev
/g
20.0 g
0%
Lök, gul skalade
/stk
4.0 stk
0%
Morötter skalade
/g
10.0 g
0%
Dillfrö
/msk
1.0 msk
0%
Lagerblad
/st
3.0 st
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L
/l
0.5 l
0%
Ättika 12%
/msk
4.0 msk
0%
Socker
/msk
3.0 msk
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Dill hackad
/ml
200.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kalvhögrev 20.0 g
-
Lök, gul skalade 4.0 stk
-
Morötter skalade 10.0 g
-
Dillfrö 1.0 msk
-
Lagerblad 3.0 st
-
Salt 2.0 tsk
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 0.5 l
-
Ättika 12% 4.0 msk
-
Socker 3.0 msk
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Dill hackad 200.0 ml
Förberedelser
-
Gör så här
- Putsa och skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.
- Lägg i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka i ca 2 minuter. Lyft upp och skölj av köttet.
- Klyfta löken och skär morötterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna i en kastrull tillsammans med köttet. Lägg i dillfrön, lagerblad, salt och Knorr Professional Kalvfond.
- Häll i vatten så det precis täcker köttet. Låt allt småkoka i ca 2 timmar tills köttet är mört.
- Häll i ättika och socker. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Tillsätt grädde och red av med MAIZENA till lagom konsistens.
- Smaka upp med salt och vitpeppar. Vänd i dillen och servera med kokt stompad potatis.