Klassisk Croque Monsieur med krispig sallad
Salt gruyère, mild béchamel och karaktäristisk dijonsenap. Servera Croque Monsieur bredvid soppan eller precis som den är med vår krispiga sidsallad

Ingredienser
Klassisk Croque Monsieur med krispig sallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
(Som Ströbröd)
/
0.0
0%
Brödskivor
/stk
12.0 stk
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/g
100.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Skinkaskivad rökt, ca 300g
/stk
12.0 stk
0%
Mjölk
/dl
5.0 dl
0%
Smör
/g
50.0 g
0%
Vetemjöl
/msk
4.0 msk
0%
Ost, gruyère riven t. ex.
/dl
5.0 dl
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Till salladen
Endivsallad, röd
/stk
2.0 stk
0%
Hjärtsallad
/stk
2.0 stk
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Schalottenlök, finhackad
/stk
1.0 stk
0%
MAILLE Rödvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
3.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Rapsolja
/msk
4.0 msk
0%
Olja, oliv
/msk
2.0 msk
0%
Honung, flytande
/msk
1.0 msk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
(Som Ströbröd)
-
Brödskivor 12.0 stk
-
Skinkaskivad rökt, ca 300g 12.0 stk
-
Mjölk 5.0 dl
-
Smör 50.0 g
-
Vetemjöl 4.0 msk
-
Ost, gruyère riven t. ex. 5.0 dl
-
Salt och peppar
Till salladen
-
Endivsallad, röd 2.0 stk
-
Hjärtsallad 2.0 stk
-
Schalottenlök, finhackad 1.0 stk
-
Rapsolja 4.0 msk
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
Honung, flytande 1.0 msk
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa försiktigt i mjölken. Låt småkoka i ca 5 min, vispa under tiden så att såsen inte bränns. Smaka av med salt och peppar.
- Bred senap på varje brödskiva. Fördela skinkan på 6 av brödskivorna, lägg på 2 msk dijonsenap och strö lite ost över. Toppa med den andra brödskivan, resten av béchamelsåsen och osten. Gratinera i ugn 15–20 min så att mackan blir knaprig och får fin färg.
- Servera med en krispig sallad.
-
Till salladen
- Bryt salladen i stora bitar.
- Blanda dijonsenap och vinäger. Vispa i oljan. Tillsätt, honung, lök, salt och peppar.
- Vänd upp salladen med vinägretten.