Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • (som ströbröd)
  • Brödskivor 12.0 stk
  • Skinkaskivad rökt, ca 300g 12.0 stk
  • Mjölk 5.0 dl
  • Smör 50.0 g
  • Vetemjöl 4.0 msk
  • Ost, gruyère riven t. ex. 5.0 dl
  • Salt och peppar

Till salladen

  • Endivsallad, röd 2.0 stk
  • Hjärtsallad 2.0 stk
  • Schalottenlök, finhackad 1.0 stk
  • Rapsolja 4.0 msk
  • Olja, oliv 2.0 msk
  • Honung, flytande 1.0 msk
  • Salt och peppar
  1. Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C. 
    • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa försiktigt i mjölken. Låt småkoka i ca 5 min, vispa under tiden så att såsen inte bränns. Smaka av med salt och peppar. 
    • Bred senap på varje brödskiva. Fördela skinkan på 6 av brödskivorna, lägg på 2 msk dijonsenap och strö lite ost över. Toppa med den andra brödskivan, resten av béchamelsåsen och osten. Gratinera i ugn 15–20 min så att mackan blir knaprig och får fin färg.
    • Servera med en krispig sallad.
  2. Till salladen

    • Bryt salladen i stora bitar. 
    • Blanda dijonsenap och vinäger. Vispa i oljan. Tillsätt, honung, lök, salt och peppar. 
    • Vänd upp salladen med vinägretten.