Klassisk carpaccio
Enkelt. Gott. Lyxigt. Vackert. Listan över varför carpaccio är en omtyckt rätt kan göras lång. Den här varianten smakar ljuvligt av citrus.

Ingredienser
Klassisk carpaccio
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Carpaccio
Oxfilé eller putsad ryggbiff
/g
600.0 g
0%
Till servering
Parmesanmajo
/
0.0
0%
HELLMANN´S Majonnäs
/ml
200.0 ml
0%
Ost, parmesan riven
/msk
3.0 msk
0%
Olja, oliv
/msk
2.0 msk
0%
Citronsaft
/msk
1.0 msk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Sallad
/
0.0
0%
Ruccola sallad rensad
/g
70.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/msk
3.0 msk
0%

Ost, parmesan riven eller tunt hyvlad
/msk
4.0 msk
0%
Pinjenötter, rostade
/msk
5.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Carpaccio
-
Oxfilé eller putsad ryggbiff 600.0 g
Till servering
-
Parmesanmajo
-
HELLMANN´S Majonnäs 200.0 ml
-
Ost, parmesan riven 3.0 msk
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
Citronsaft 1.0 msk
-
Salt och peppar
-
Sallad
-
Ruccola sallad rensad 70.0 g
-
Ost, parmesan riven eller tunt hyvlad 4.0 msk
-
Pinjenötter, rostade 5.0 msk
Förberedelser
-
Carpaccio
- Rulla in köttet hårt i plastfilm. Lägg in i frysen ca 2 timmar.
- Ta ut köttet och skär i tunna skivor med kniv eller med skärmaskin.
- Fördela köttet på 10st tallrikar.
- Kan även läggas på smörpapper och frysas in i portioner, låt köttet tina på tallriken.
-
Till servering
- Blanda majonnäs med parmesan, olivolja och peppar och häll upp i exempelvis en dressingflaska och spritsa över köttet.
- Garnera med ruccola uppvänd med vinaigrette, parmesan och rostade solroskärnor.