Ingredienser
Carpaccio
-
Oxfilé eller putsad ryggbiff 600.0 g
Till servering
-
Parmesanmajo
-
HELLMANN´S Majonnäs 2.0 dl
-
Ost, parmesan riven 3.0 msk
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
Salt och peppar
-
Sallad
-
Ruccola sallad rensad 70.0 g
-
Ost, parmesan riven eller tunt hyvlad 4.0 msk
-
Solrosfrön, rostade 5.0 msk
Förberedelser
-
Carpaccio
- Rulla in köttet hårt i plastfilm. Lägg in i frysen ca 2 timmar.
- Ta ut köttet och skär i tunna skivor med kniv eller med skärmaskin.
- Fördela köttet på 10st tallrikar.
- Kan även läggas på smörpapper och frysas in i portioner, låt köttet tina på tallriken.
-
Till servering
- Blanda majonnäs med parmesan, olivolja och peppar och häll upp i exempelvis en dressingflaska och spritsa över köttet.
- Garnera med ruccola uppvänd med vinaigrette, parmesan och rostade solroskärnor.