Menu

Ingredienser

+

Till fyllningen

  • Smör 200.0 g
  • Kanel, malen 35.0 g
  • Brun farin 150.0 g

Till vetedegen

Baka ut och grädda kanelsnurrorna

  • Ägg 1.0 stk
  • Mjölk 50.0 ml
  • Pärlsocker 50.0 g

Nygräddade kanelsnurror är alltid populärt och med HELLMANN´S majonnäs i vetedegen blir bullarna extra saftiga. På denna sats blir det 32 kanelsnurror.

...

Förberedelser

  1. Till fyllningen

    • Rör ihop rumstempererat smör, brunfarin och kanel.
  2. Till vetedegen

    • Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt mjölk, rör så att jästen löser sig.
    • Tillsätt socker, HELLMANN'S Real Mayonnaise, kardemumma, salt och mjöl.
    • Arbeta degen med degkrok i minst 20 minuter!
    • Kavla ut varje bit till avlånga rektangulära plattor, bred på fyllning på hälften och vik ihop.
    • Skär 1 cm breda remsor av degen och snurra sedan ihop till bullar.
    • Lägg kanelsnurrorna på plåtar, täck med bakduk och jäs i 90 minuter.
  3. Förvärm ugnen

    • Sätt ugnen på 220 grader och smörj den perforerade bakplåten med lite olja.
  4. Baka ut och grädda kanelsnurrorna

    • Pensla med äggmjölken och garnera med pärlsocker.
    • Grädda i ugn i ca 5 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny