Menu
+

Till vetedegen

Till fyllningen

  • Smör 100 g
  • Mandelmassa 100 g
  • Kanel, malen 10 g

Baka ut och grädda kanelsnurrorna

  • Ägg 1 stk
  • Mjölk 50 ml
  • Pärlsocker 50 g
  1. Till vetedegen

    • Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt mjölk, rör så att jästen löser sig.
    • Tillsätt socker, HELLMANN'S Real Mayonnaise, kardemumma, salt och mjöl.
    • Arbeta degen kraftigt med degkrok i minst 10 minuter!
    • Täck degen med plastfolie eller bakduk och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  2. Till fyllningen

    • Rör ihop rumstempererat smör, mandelmassa och kanel.
  3. Förvärm ugnen

    • Sätt ugnen på 220 grader och smörj den perforerade bakplåten med lite olja.
  4. Baka ut och grädda kanelsnurrorna

    • Knåda degen smidig och dela degen i två delar.
    • Kavla ut varje bit till avlånga rektangulära plattor, bed på fyllning på hälften och vik ihop.
    • Skär 1 cm breda remsor av degen och snurra sedan ihop till bullar.
    • Lägg kanelsnurrorna på plåtar, täck med bakduk och jäs i ca 50 minuter.
    • Pensla med äggmjölken och garnera med pärlsocker.
    • Grädda i ugn i ca 5 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.