Kalvrostbiff med broccoli, syltad silverlök, dragon och kalvsky på grillad lök.
Knorr Professional Kalvfond på Kocklandslagets vis. Kalvrostbiff är ett mört och smakrikt kött som kommer till sin rätta med grillad lök och dragon.

Ingredienser
Kalvrostbiff med broccoli, syltad silverlök, dragon och kalvsky på grillad lök.
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kalvrostbiff
Kalvrostbiff
/kg
1.8 kg
0%
Vitlök, skalad
/g
20.0 g
0%
Timjan
/g
10.0 g
0%
Dragonolja
Rapsolja
/g
200.0 g
0%
Dragon, färsk
/g
100.0 g
0%
Spenat
/g
50.0 g
0%
Broccoli
Broccoli
/kg
1.6 kg
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Bikarbonat
/g
3.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Silverlök
Silverlök, hel
/g
300.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
20.0 g
0%

Socker
/g
40.0 g
0%
Vatten
/l
0.1 l
0%
Kalvsky
Lök, schalotten
/g
200.0 g
0%
Timjan
/g
10.0 g
0%
Lagerblad
/g
2.0 g
0%
Vin, vitt
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L
/ml
400.0 ml
0%
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kalvrostbiff
-
Kalvrostbiff 1.8 kg
-
Vitlök, skalad 20.0 g
-
Timjan 10.0 g
Dragonolja
-
Rapsolja 200.0 g
-
Dragon, färsk 100.0 g
-
Spenat 50.0 g
Broccoli
-
Broccoli 1.6 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Bikarbonat 3.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Silverlök
-
Silverlök, hel 300.0 g
-
Socker 40.0 g
-
Vatten 0.1 l
Kalvsky
-
Lök, schalotten 200.0 g
-
Timjan 10.0 g
-
Lagerblad 2.0 g
-
Vin, vitt 200.0 ml
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 400.0 ml
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 10.0 g
Förberedelser
-
Kalvrostbiff
- Putsa kalvrostbiffen och bryn tillsammans med vitlök och timjan i en stekpanna.
- Spara fettet och saften från köttet och tillsätt i såsen innan servering.
- Tillaga kalvrostbiffen till 54 grader i innetemperatur.
-
Dragonolja
- Värm rapsoljan till 60 grader och mixa länge tillsammans med dragon och spenat tills oljan blir grön.
- Sila genom duk.
-
Broccoli
- Skär av buketterna från 6 av broccolihuvudena (spara stammarna till ett senare tillfälle).
- Häll bikarbonat i kokande vatten, lägg i broccolibuketterna och blanchera tills mjuka.
- Mixa med crème fraiche till en slät puré.
- Dela upp de resterade 2 broccolihuvudena i 10 bitar och stek i smör.
- Hyvla stammarna och lägg i iskallt vatten.
- Vänd den stekta och hyvlade broccolin i dragonolja innan servering.
-
Silverlök
- Hyvla silverlöken tunt på mandolin.
- Koka upp socker, ättika och vatten.
- Låt svalna och slå därefter över silverlöken.
-
Kalvsky
- Grilla schalottenlöken hårt så den blir riktigt sotad och lägg i kastrull tillsammans med timjan och lagerblad.
- Slå på det vita vinet och reducera till hälften.
- Häll i fonden och koka ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
- Tillsätt saften från rostbiffen och smaka av med dragonolja.