Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kalvrostbiff

  • Kalvrostbiff 1.8 kg
  • Vitlök, skalad 20.0 g
  • Timjan, färsk 10.0 g

Dragonolja

  • Rapsolja 200.0 g
  • Dragon, färsk 100.0 g
  • Spenat 50.0 g

Broccoli

  • Broccoli 1.6 kg
  • Vatten 1.0 l
  • Bikarbonat 3.0 g
  • Creme Fraiche 200.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g

Silverlök

  • Silverlök, hel 300.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 20.0 g
  • Socker 40.0 g
  • Vatten 0.06 l

Kalvsky

  • Lök, schalotten 200.0 g
  • Timjan, färsk 10.0 g
  • Lagerblad 2.0 g
  • Vin, vitt 2.0 dl
  • Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 4.0 dl
  • WINBORGS Äppelcider vinäger 10.0 g
  1. Kalvrostbiff

    • Putsa kalvrostbiffen och bryn tillsammans med vitlök och timjan i en stekpanna.
    • Spara fettet och saften från köttet och tillsätt i såsen innan servering.
    • Tillaga kalvrostbiffen till 54 grader i innetemperatur.
  2. Dragonolja

    • Värm rapsoljan till 60 grader och mixa länge tillsammans med dragon och spenat tills oljan blir grön.
    • Sila genom duk.
  3. Broccoli

    • Skär av buketterna från 6 av broccolihuvudena (spara stammarna till ett senare tillfälle).
    • Häll bikarbonat i kokande vatten, lägg i broccolibuketterna och blanchera tills mjuka.
    • Mixa med crème fraiche till en slät puré.
    • Dela upp de resterade 2 broccolihuvudena i 10 bitar och stek i smör.
    • Hyvla stammarna och lägg i iskallt vatten.
    • Vänd den stekta och hyvlade broccolin i dragonolja innan servering.
  4. Silverlök

    • Hyvla silverlöken tunt på mandolin.
    • Koka upp socker, ättika och vatten.
    • Låt svalna och slå därefter över silverlöken.
  5. Kalvsky

    • Grilla schalottenlöken hårt så den blir riktigt sotad och lägg i kastrull tillsammans med timjan och lagerblad.
    • Slå på det vita vinet och reducera till hälften.
    • Häll i fonden och koka ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
    • Tillsätt saften från rostbiffen och smaka av med dragonolja.