Kalvgryta med rosmarin och citron
Det ultimativa långkoket med ljuvligt mustiga smaker, en kalvgryta som blir ännu godare dagen efter och som lyfts till helt nya höjder toppad med citronzest och persilja.

Ingredienser
Kalvgryta med rosmarin och citron
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kalvbog, benfri i grytbitar
/kg
2.0 kg
0%
Olja, oliv
/msk
4.0 msk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Blekselleri
/g
200.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
Morot
/g
300.0 g
0%
Vitlök, klyfta
/stk
4.0 stk
0%
Olja, oliv
/msk
2.0 msk
0%
Vin, vitt
/l
1.0 l
0%
Knorr Kalvbuljong, pulver 3 x 1,2 kg
/g
40.0 g
0%

Rosmarin, färsk
/msk
2.0 msk
0%
Gremolata:
/
0.0
0%
Persilja, hackad
/msk
2.0 msk
0%
Citron,zest
/msk
2.0 msk
0%
Till servering:
/
0.0
0%
Potatismos
/kg
2.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kalvbog, benfri i grytbitar 2.0 kg
-
Olja, oliv 4.0 msk
-
Salt och peppar
-
Blekselleri 200.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Morot 300.0 g
-
Vitlök, klyfta 4.0 stk
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
Vin, vitt 1.0 l
-
Rosmarin, färsk 2.0 msk
-
Gremolata:
-
Persilja, hackad 2.0 msk
-
Citron,zest 2.0 msk
-
Till servering:
-
Potatismos 2.0 kg
Förberedelser
-
Gör så här
- Bryn köttet i olivolja till fin färg och krydda med salt och peppar. Deglasera stekbordet med vatten, spara!
- Fräs selleri, morötter, lök och vitlök vid moderat värme tills de blir lätt mjuka och fått lite färg. Tillsätt vittvin och koka in tills vinet nästan försvunnit. Tillsätt Knorr Tomatino, kalvkött, steksky, Knorr Kalvbuljong och rosmarin. Täcker vätskan inte köttet så fyll på med ytterligare vatten. Koka upp och sjud sedan köttet riktigt mört. Justera smaken om så behövs med salt och peppar.
- Servera grytan tillsammans med gremolata och potatismos.