Japan inspirerad ceviche från Peru
I slutet av 1800 talet började Japanerna att immigrera till Peru. Med Japanernas ankomst introducerades Peruanerna till de tidigare underskattade ”marina kryddorna”, som har banat väg för upprinnelsen av det Japan inspirerade köket i Peru.

Ingredienser
Ceviche
-
Lax, filé 750 g
-
Salt 4 g
-
Koriander, färsk hackad 20 g
-
Wakami, tång 40 g
-
Lime, färsk pressad 50 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 10 g
Före servering:
-
Rädisa 94 g
-
Rödlök, tärnad 40 g
-
Gurka, skivad
-
Avokado, tärnad 75 g
-
Sjögräs, nori 2 g
Förberedelser
-
Ceviche
- Marinera tärnad lax i salt, färsk pressad lime juice, koriander, gräslök och chili. Blanda alltsammans väl och tillsätt HELLMANN`S Sesame Soy Vinaigrette, kyl väl.
-
Före servering:
- Blanda laxen med wakami tång, skivad gurka och skivad rädisor, anrätta cevichen på passande serveringsfat eller i skålar och dekorera med tunt skivad nori sjögräs och avokado.