Japan inspirerad ceviche från Peru
I slutet av 1800 talet började Japanerna att immigrera till Peru. Med Japanernas ankomst introducerades Peruanerna till de tidigare underskattade ”marina kryddorna”, som har banat väg för upprinnelsen av det Japan inspirerade köket i Peru.

Ingredienser
Japan inspirerad ceviche från Peru
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Ceviche
Lax, filé
/g
750.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
20.0 g
0%
Wakami, tång
/g
40.0 g
0%
Lime, färsk pressad
/g
50.0 g
0%
Chili, röd urkärnad hackad
/g
10.0 g
0%
HELLMANN'S Sesame Soy Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Sojabönor och produkter därav: Ja
Före servering:
Rädisa
/g
94.0 g
0%
Rödlök, tärnad
/g
40.0 g
0%
Gurka, skivad
/g
0.0 g
0%
Avokado, tärnad
/g
75.0 g
0%
Sjögräs, nori
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Ceviche
-
Lax, filé 750.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Wakami, tång 40.0 g
-
Lime, färsk pressad 50.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
Före servering:
-
Rädisa 94.0 g
-
Rödlök, tärnad 40.0 g
-
Gurka, skivad
-
Avokado, tärnad 75.0 g
-
Sjögräs, nori 2.0 g
Förberedelser
-
Ceviche
- Marinera tärnad lax i salt, färsk pressad lime juice, koriander, gräslök och chili. Blanda alltsammans väl och tillsätt HELLMANN`S Sesame Soy Vinaigrette, kyl väl.
-
Före servering:
- Blanda laxen med wakami tång, skivad gurka och skivad rädisor, anrätta cevichen på passande serveringsfat eller i skålar och dekorera med tunt skivad nori sjögräs och avokado.