Janssons frestelse
Enda problemet med en riktigt god Janssons frestelse är att man äter för mycket och inte orkar ta av allt det andra goda på julbordet. Men det får ändå sägas vara ett kärt besvär! Här får du Daniel Müllerns Jansson-tolkning. Låt dig väl smaka.

Ingredienser
Janssons frestelse
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lök, gul strimlad
/stk
2.0 stk
0%
Potatis, skalad strimlad
/kg
1.0 kg
0%
Ansjovis
/g
200.0 g
0%
Smör att steka i
/g
30.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/dl
4.0 dl
0%
Mjölk
/dl
2.0 dl
0%
Vitpeppar hel stött
/kg
0.0 kg
0%
Salt
/tsk
1.0 tsk
0%
Smörtill att smörja formen
/g
50.0 g
0%
Ströbröd
/msk
3.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lök, gul strimlad 2.0 stk
-
Potatis, skalad strimlad 1.0 kg
-
Ansjovis 200.0 g
-
Smör att steka i 30.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 4.0 dl
-
Mjölk 2.0 dl
-
Vitpeppar hel stött
-
Salt 1.0 tsk
-
Smörtill att smörja formen 50.0 g
-
Ströbröd 3.0 msk
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 175*C. Stek löken mjuk i smör. Skär anjovisen i mindre bitar. Obs, spar spadet.
- Smörj en form med smör. Vänd upp lök, potatis och anjovis. Lägg i formen.
- Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt kryddor och anjovisspad. Slå i formen och strö över ströbröd. Grädda i ugn ca 1-1 ½ timme