Inlagda kantareller med enbär
Kantareller mustiga, gyllene och värda att längta efter, passar utmärkt att lägga in och blir ett lyxigt tillbehör till vilt under senhöst och vinter.

Ingredienser
Inlagda kantareller med enbär
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Förberedelser
-
Sterilisera burkar
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Inlagda kantareller
- Lägg ner kantarellerna i lagen och koka dem en kort stund.
- Varvakantareller och enbär i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.