Klassisk Rödvinssås
Kan man göra en alldeles perfekt rödvinssås på bara 20 minuter? Japp, det säger Daniel Müllern så fram med Knorr Professional Demi Glace och saken är nästan biff.

Ingredienser
Klassisk Rödvinssås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.7
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lök, röd
/stk
2.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
1.0 msk
0%
Socker, råsocker
/msk
2.0 msk
0%
Rött vin
/ml
700.0 ml
0%
Vitlök, klyfta
/stk
2.0 stk
0%
Timjan, en kvist
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Champinjoner
/g
30.0 g
0%
Tomater
/st
2.0 st
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lök, röd 2.0 stk
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Socker, råsocker 2.0 msk
-
Rött vin 700.0 ml
-
Vitlök, klyfta 2.0 stk
-
Timjan, en kvist
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 1.0 l
-
Champinjoner 30.0 g
-
Tomater 2.0 st
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär löken i skivor och stek den gyllenbrun i matfett.
- Tillsätt socker och låt det smälta till karamell.
- Häll i vin, krossad vitlök och timjan. Reducera ner till 3-4 dl.
- Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace och koka ner till hälften, ca 6-7 dl.
- Krossa champinjoner med händerna och skär tomater grovt. Lägg ner i såsen och låt småkoka i ca 10 minuter.
- Red av såsen med MAIZENA och sila den därefter genom en finmaskig sil.
- Smaka av med salt och peppar.