Ingredienser
Gör så här
-
Lök, röd 2.0 stk
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Socker, råsocker 2.0 msk
-
Rött vin 7.0 dl
-
Vitlök, klyfta 2.0 stk
-
Timjan, färsk
-
Timjan, en kvist
-
Champinjoner 30.0 g
-
Tomater 2.0 st
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär löken i skivor och stek den gyllenbrun i matfett.
- Tillsätt socker och låt det smälta till karamell.
- Häll i vin, krossad vitlök och timjan. Reducera ner till 3-4 dl.
- Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace och koka ner till hälften, ca 6-7 dl.
- Krossa champinjoner med händerna och skär tomater grovt. Lägg ner i såsen och låt småkoka i ca 10 minuter.
- Red av såsen med MAIZENA och sila den därefter genom en finmaskig sil.
- Smaka av med salt och peppar.