Ingredienser
Tips!
-
Sparris 10.0 stk
-
Vatten 1.0 dl
-
Citron, juice färskpressad 2.0 msk
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 2.0 tsk
-
Smör 30.0 g
-
Fläderemulsion:
-
Flädervinäger 2.0 msk
-
Svartpeppar, malen
-
Till garnering:
-
Blomsterkrasse
-
Tagetesblommor
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt cirkulatorn på 84°C.
- Skala den vita sparrisen noga. Lägg skal, sparris, vatten, citron, socker, salt och smör i en vakuumpåse. Vakuumera hårt.
- Lägg i påsen i vattenbadet och låt den ligga i 25 minuter. Lägg i kyl.
- Ta ur sparrisen från lagen och torka av den. Toppa med fläderemulsion, örter och blommor
-
Tips!
- Om du inte har tillgång till en cirkulator kan du istället koka en lag på skal, vatten, citron och kryddor. Sila av och lägg i slantad vit sparris. Koka försiktigt tills din sparris blivit lagom mjuk.