Inkokt sparris med fläderemulsion
Grön eller vit sparris, vackra ätbara blommor och en fläderemulsion som får vårkänslorna att spritta. Här har du påskens vackraste rätt.

Ingredienser
Inkokt sparris med fläderemulsion
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tips!
Sparris
/stk
10.0 stk
0%
Vatten
/ml
100.0 ml
0%
Citron, juice färskpressad
/msk
2.0 msk
0%
Socker
/msk
1.0 msk
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Smör
/g
30.0 g
0%
Fläderemulsion:
/
0.0
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
150.0 g
0%

Flädervinäger
/msk
2.0 msk
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Till Garnering:
/
0.0
0%
Blomsterkrasse
/stk
0.0 stk
0%
Tagetesblommor
/stk
0.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tips!
-
Sparris 10.0 stk
-
Vatten 100.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 2.0 msk
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 2.0 tsk
-
Smör 30.0 g
-
Fläderemulsion:
-
Flädervinäger 2.0 msk
-
Svartpeppar
-
Till Garnering:
-
Blomsterkrasse
-
Tagetesblommor
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt cirkulatorn på 84°C.
- Skala den vita sparrisen noga. Lägg skal, sparris, vatten, citron, socker, salt och smör i en vakuumpåse. Vakuumera hårt.
- Lägg i påsen i vattenbadet och låt den ligga i 25 minuter. Lägg i kyl.
- Ta ur sparrisen från lagen och torka av den. Toppa med fläderemulsion, örter och blommor
-
Tips!
- Om du inte har tillgång till en cirkulator kan du istället koka en lag på skal, vatten, citron och kryddor. Sila av och lägg i slantad vit sparris. Koka försiktigt tills din sparris blivit lagom mjuk.