Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
Detta är en vanlig rätt i norra Indien där många fantastiska kryddor från hela landet kombineras. Antingen serveras rätten som en vegetarisk rätt eller som ett tillbehör till fisk eller kött.

Ingredienser
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
-
Potatis, skalad 500.0 g
-
Linser, röda, kokta 250.0 g
-
Morot, skalad skivad 400.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Kanel hel 3.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
Förberedelser
-
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
- Blanchera potatis och morot.
- Stek försiktigt potatisen och morötterna i olja tillsammans med kanel, spiskummin och gurkmeja.
- Tillsätt grädde, Knorr Professional Curry kryddpuré och Knorr Grönsaksfond och värm på nytt.
- Vänd slutligen i linserna och smaka av med salt och peppar (runda eventuellt av rätten med lite flytande honung).
- Servera gärna tillsammans med färskhackad persilja eller koriander.