Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
Detta är en vanlig rätt i norra Indien där många fantastiska kryddor från hela landet kombineras. Antingen serveras rätten som en vegetarisk rätt eller som ett tillbehör till fisk eller kött.

Ingredienser
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
Potatis, skalad
/g
500.0 g
0%
Linser, röda, kokta
/g
250.0 g
0%
Morot, skalad skivad
/g
400.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Gurkmeja
/g
3.0 g
0%
Kanel hel
/g
3.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
10.0 g
0%
Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
20.0 g
0%

Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
-
Potatis, skalad 500.0 g
-
Linser, röda, kokta 250.0 g
-
Morot, skalad skivad 400.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Kanel hel 3.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
Förberedelser
-
Indiska potatis och linser smaksatt med kanel
- Blanchera potatis och morot.
- Stek försiktigt potatisen och morötterna i olja tillsammans med kanel, spiskummin och gurkmeja.
- Tillsätt grädde, Knorr Professional Curry kryddpuré och Knorr Grönsaksfond och värm på nytt.
- Vänd slutligen i linserna och smaka av med salt och peppar (runda eventuellt av rätten med lite flytande honung).
- Servera gärna tillsammans med färskhackad persilja eller koriander.