Menu

Ingredienser

+

Gör så här:


Jag tycker definitivt att matjestårtan är midsommarbufféns centerpiece och okrönta konung. Det blir helt enkelt inte midsommar utan en vacker matjestårta. Exakt vad du ska toppa den med bestämmer du själv. Använd det som du har hemma (alltså på jobbet) som sparris, nyplockade rädisor, ägg eller om du vill lyxa ordentligt; löjrom. /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Gör så här:

    • Smält smöret.
    • Skär bort kanterna på brödet och mixa försiktigt till ett brödsmul tillsammans med det smälta smöret. Mixa inte för länge, då blir smulet en deg!
    • Tryck ut brödsmulet jämnt i en plastad springform.
    • Frys.
    • Lägg gelatinbladen i blöt.
    • Skär ner matjessill, potatis och ägg i små tärningar. Blanda med finskuren gräslök och dill.
    • Smält gelatinbladen och blanda ihop med gräddfil, majonnäs, kaviar och citronjuice. Smaka av med matjeslag, salt och svartpeppar.
    • Blanda ihop majonnäsröran med sillhacket och häll i springformen. Låt tårtan sätta sig i kylen över natten.
    • Garnera med vad du har och känner för, till exempel löjrom, picklad potatis, ägg, isad lök eller örter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny