Grönsaks-aprikos-tagine
Tajine eller tagine är en fantastisk rätt gjord i en lergryta, vilket är ett populärt sätt att laga mat på i nordafrika som tagine ursprungligen kommit från innan den spridit sig över hela mellanöstern. Denna vegetariska rätt är enkel att göra, även till många gäster.

Ingredienser
Grönsaker
-
Olja, oliv 50.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Potatis, skalad 500.0 g
-
Lök, skivad 250.0 g
-
Blomkål 500.0 g
-
Zucchini, courgette 250.0 g
Sås
-
Vatten 500.0 ml
-
Kanel hel 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Kardemumma malen 2.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 100.0 g
-
Aprikoser, torkade 70.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
-
Crème Fraiche 150.0 g
Förberedelser
-
Grönsaker
- Skär potatisen i rejäla klyftor. Blanda i olja och salt. Stek potatisen i varmluftsugn i 180 grader tills den är nästan mjuk. Tillsätt den strimlade löken och stek potatisen och löken tills de är mjuka.
- Skär blomkålen och zucchinin i lagom stora klyftor. Rör grönsakerna i olja och smaksätt med lite salt. Tillaga grönsakerna i ugnen i 180 grader i cirka 10 minuter.
-
Sås
- Fräs de torra kryddorna i ett par minuter i olja. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.
- Blanda MAIZENA Snowflake i en liten skvätt vatten och blanda i den kokande vätskan. Låt koka i ett par minuter och häll den varma såsen över de rostade grönsakerna. Du kan laga såsen dagen innan och värma så mycket som går åt.
- Dekorera med färsk koriander eller persilja. Servera grytan med creme fraiche och couscous eller kokt ris.