Grönland - Pumpa och morotsoppa med räkor och musslor
Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.

Ingredienser
Pumpa och morot soppa
-
Morötter 500.0 g
-
Pumpa, butternut tärnad 500.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 25.0 g
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Vatten 3.0 l
-
Apelsin, juice färskpressad 300.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 5.0 g
-
Salt 6.0 g
Vid servering
-
Blåmusslor, färska 4.0 kg
-
Räkor, handskalade 500.0 g
-
Dill, plockad 20.0 g
Förberedelser
-
Pumpa och morot soppa
- Fräs morot, pumpa, ingefära och lök i matfett.
- Häll på vatten, Knorr Hummerfond och apelsinsaft. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud grönsakerna färdiga. Krydda med chili efter smak, och salt. Mixa soppan
-
Vid servering
- Ånga musslorna och toppa soppan med dem, räkorna och dillen.