Ingredienser
Grillade rödbetor
-
Rödbetor 1.0 kg
-
Rapsolja 2.0 msk
Rökt färskost och rostade frön
-
Knorr Professional Intense flavours Deep Smoke 6 x 400ml 3.0 msk
-
Panko, ströbröd 10.0 g
-
Rågflingor 10.0 g
-
Bovete, krossat 15.0 g
-
Pumpakärnor 10.0 g
-
Solrosfrön 10.0 g
-
Rapsolja 2.0 msk
Förberedelser
-
Grillade rödbetor
- Börja med att gnida in rödbetorna med matolja.
- Rosta dem i ugn 225 ºC tills de blir mjuka ca 45 min. Lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Skala dem sedan med händerna.
-
Rökt färskost och rostade frön
- Blanda färskost med Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke.
- Vänd upp panko ströbröd, rågflingor, bovete, pumpakärnor och solroskärnor med matolja och salt.
- Rosta i ugn 160 ºC i ca 10 minuter.
-
Till servering
- Dela rödbetorna på häften och spritsa på färskost, strö över rostad frömix.