Menu

Ingredienser

+

Grillade rödbetor

  • Rödbetor 1.0 dg
  • Rapsolja 2.0 msk

Rökt färskost och rostade frön

  • Cream cheese 500.0 g
  • Knorr Professional Intense flavours Deep Smoke 6 x 400ml 3.0 msk
  • Panko, ströbröd 10.0 g
  • Rågflingor 10.0 g
  • Bovete, krossat 15.0 g
  • Pumpakärnor 10.0 g
  • Solrosfrön 10.0 g
  • Rapsolja 2.0 msk

Dessa mörkröda munsbitar blir riktiga färgklickar med rökig vit färskost spritsad ovanpå. Rostade frön ger pricken över i med nötig smak och krispighet.

...

Förberedelser

  1. Grillade rödbetor

    • Börja med att gnida in rödbetorna med matolja. 
    • Rosta dem i ugn 225 ºC tills de blir mjuka ca 45 min. Lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Skala dem sedan med händerna.
  2. Rökt färskost och rostade frön

    • Blanda färskost med Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke. 
    • Vänd upp panko ströbröd, rågflingor, bovete, pumpakärnor och solroskärnor med matolja och salt. 
    • Rosta i ugn 160 ºC i ca 10 minuter. 
  3. Till servering

    • Dela rödbetorna på häften och spritsa på färskost, strö över rostad frömix. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny