Grillade grönsaker, pitabröd och avokadomajonnäs
Hälsosam fast food från mellanöstern. Prova denna variant med pitabröd som är fyllt med grillade grönsaker och avocado.

Ingredienser
Grillade grönsaker
-
Zucchini, courgette 400.0 g
-
Aubergine, äggplanta 400.0 g
-
Rödlök 100.0 g
-
Tomater, coctail på kvist 200.0 g
-
Olja, oliv 50.0 g
-
Salt 3.0 g
Mangovinaigrette
-
Mango, puré frusen 100.0 g
Avokadomajonnäs
-
Avokado, tärnad 170.0 g
-
Citron, juice färskpressad 14.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
Fylla pitabröd
-
Bröd, pita 1.0 kg
-
Ruccola sallad 50.0 g
-
Mynta, blad 30.0 g
Förberedelser
-
Grillade grönsaker
- Skiva zucchinin och auberginen. Salta lätt och låt vila en stund.
- Torka av ytorna på grönsakerna, smörj in dem lätt med olja och grilla.
- Tillaga vid behov i ugn i 180 grader i 10 minuter.
- Smaksätt med peppar.
- Skär minitomaterna i halvor, strimla rödlöken och smaksätt med salt och peppar.
-
Mangovinaigrette
- Blanda ihop mangopuré, HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré.
- Sätt i en spritsflaska och förvara kallt.
-
Avokadomajonnäs
- Blanda avokadoköttet och citronsaften i ett högt kärl.
- Kör med stavmixer tills det blir jämnt och tillsätt HELLMANN'S Majonnäs.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Sätt i en spritspåse och förvara kallt.
-
Fylla pitabröd
- Värm pitabröden och fyll dem genom att varva grönsaker, mangovinaigrette, avokadomajonnäs och örtsallad.