Grillad lax med ljummen sommarsallad och romsås
Nordisk sommar på en tallrik! För finns det något somrigare än lax, potatissallad, sparris, rädisor och klassisk romsås?

Ingredienser
Till laxen
-
Fjordlax 10 bitar, ca 130 stk 1.3 kg
-
Salt och peppar
Till sommarsalladen
-
Nypotatis kokt, skivad 1.0 kg
-
Sparris, grön blancherad 500.0 g
-
Fänkål, färsk tunt hyvlad 200.0 g
-
Sockerärtor strimlade 200.0 g
-
Rädisa delad 300.0 g
-
Salt och peppar
Till såsen
-
Gräddfil 12 % 200.0 ml
-
Stenbitsrom 100.0 kg
-
Gräslök 20.0 g
-
Vitlök 5.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Till laxen
- Salta och peppra laxen.
- Grilla på hög värme på ca 1-2 minuter på varje sida.
- Innertemperatur ca 45-50 grader.
-
Till sommarsalladen
- Ånga alla grönsakerna snabbt i ca 30 sekunder tills de är lagom varma.
- Vänd upp dem med HELLMANN’S Citrus Vinaigrette, salt och nymald svartpeppar.
-
Till såsen
- Blanda alla ingredienserna till en god sås