Ingredienser
Griljerade revben korean style
-
Revben:
-
Fläsk, tjocka revben på ben 2.0 kg
-
Marinad:
-
Soja, japansk 1.0 dl
-
Ättika 12% 0.5 dl
-
Honung 1.0 dl
-
Olja, sesam rostad 2.0 msk
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 4.0 msk
-
Till servering:
-
Sesamfrön, rostade 4.0 msk
Förberedelser
-
Griljerade revben korean style
- Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet och marinaden i en vacuumpåse och vacca lagom hårt.
- Låt köttet ligga minst 24 timmar.
- Baka sedan köttet i ånga 100 ºC i ca 7-8 timmar.
- Ta ut köttet ur påsen och spara marinaden.
- Reducera marinaden till hälften. Sätt ugnen på 200 ºC, pensla köttet med marinaden och griljera i ca 15 minuter. Pensla på lite mer marinad och strö över sesamfrön.