”Gotu kola Sambola”
Gotu Kola är en vanlig ört, som ser ut lite som mynta, från Sri Lanka med positiva medicinska effekter. I denna rätt använder vi persilja, som är vanligaste ersättaren, i stället tillsammans med lime, chili och fisk.
Ingredienser
”Gotu kola Sambola”
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
”Gotu kola Sambola”
Vit fisk
/kg
1.2 kg
0%
Citron, juice färskpressad
/g
100.0 g
0%
Limejuice
/ml
100.0 ml
0%
Avokado, tärnad
/g
400.0 g
0%
Tomat, tärnad
/g
250.0 g
0%
Gurka
/g
150.0 g
0%
Olja, oliv
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
25.0 g
0%

kokos, hyvlad rostad
/g
50.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
”Gotu kola Sambola”
-
Vit fisk 1.2 kg
-
Citron, juice färskpressad 100.0 g
-
Limejuice 100.0 ml
-
Avokado, tärnad 400.0 g
-
Tomat, tärnad 250.0 g
-
Gurka 150.0 g
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
kokos, hyvlad rostad 50.0 g
-
Persilja, hackad 100.0 g
Förberedelser
-
”Gotu kola Sambola”
- Skär fisken i mindre bitar och marinera i citronsaft med Knorr Umami i cirka 12 timmar i kylskåp.
- Blanda olivolja med Knorr Kycklingfond, koncentrerad, och saft/skal av lime.
- Lägg upp fisken på gröna blad med hackad persilja, tomat, gurka och avokado och strö över rostad kokos.
- Servera gärna med ris eller färsk mango.