Ingredienser
Gäddburgare
-
Gädda, filé 1.0 kg
-
Ägg, färska 180.0 g
-
Citron,zest 20.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Persilja, blad 50.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Panko, ströbröd 50.0 g
Marinerad fänkål
-
Fänkål, färsk 150.0 g
-
fänkålfrö, malda 2.0 g
Tahinimajonnäs
-
Tahini 40.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Ruccola sallad 100.0 g
-
Dill, plockad 30.0 g
Förberedelser
-
Gäddburgare
- Mal gäddfilén tre gånger eller beställ färdig gäddfärs. Ha den kalla gäddfärsen i en skål och tillsätt kryddorna.
- Bearbeta massan i skålen med en slev och tillsättRama Visp 31% och äggen i skålen, lite i taget.
- Blanda till sist i hackad bladpersilja. Lägg massan i kylen i en timme.
- Gör biffar à 150 g styck av massan och panera dem i panko.
- Låt biffarna få färg i en stekpanna med Milda Flytande Margarin. Tillaga sedan i ugnen i 100 grader, tills biffarna har en temperatur på 68 °C i mitten.
-
Marinerad fänkål
- Skölj fänkålen och skiva den i tunna skivor.
- Blanda HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och fänkålsfrön.
- Marinera fänkålsskivorna i vinägretten.
-
Tahinimajonnäs
- Blanda samman ingredienserna och fyll en spritsflaska. Förvara kallt.
-
Vid servering
- Värm hamburgerbröden.
- Lägg ihop hamburgarna och lägg upp örtsalladen