Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gravad lax

  • Lax, filé 1.0 kg
  • Salt 4.0 msk
  • Socker 4.0 msk
  • Fänkål, hela frön 2.0 tsk
  • Vitpeppar, hel nymald 1.0 tsk
  • Citron (enbart zest) 1.0 st
  • Dill grov hackad 10.0 g

Senapsås

Crudité

  • Fänkål, färsk 1.0 stk
  • Rödlök 1.0 stk
  • Olja, oliv 1.0 msk
  • Dill 10.0 g
  1. Gravad lax

     

    • Dela laxen på mitten. Mortla fänkålsfröna. Blanda med salt, socker, citronskal och vitpeppar. Gnid in köttsidan och lägg på dill. Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra. Lägg i en plastpåse och låt stå i kylen i 2 dygn. Vänd ca 3–4 ggr under tiden.
    • Skär i tunna skivor.
  2. Senapsås

    • Blanda senap, socker och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl.
  3. Crudité

    • Hyvla lök och fänkål tunt, ca 1 mm, på mandolin eller skärmaskin. Lägg i isvatten ca 30 minuter. Kör i salladsslunga. Vänd upp med dill.