Menu

Ingredienser

+

Spenat fylning

Gör Empanadas:

  • Pizzadeg på rulle 520.0 g
  • Ägg (stora, klass A) 1.0 st

Empanadas är en populär Street Food rätt i Latin Amerika. Empanar betyder ”att innesluta i bröd”, som man kan variera med många olika typer av fyllningar. Varje dag köper miljontals människor dessa små handgjorda piroger som dessutom är lätta att äta på språng. Pirogerna här, kan med fördel både frysas och fritteras.

...

Förberedelser

  1. Spenat fylning

    • Sautera lök i olja tillsätt vatten och grädde och låt koka upp. Red sedan av med MAIZENA express.
    • Tillsätt spenat och rör i osten och rör tills denna har smält, smaksätt med Knorr Umami. Låt svalna.
  2. Gör Empanadas:

    • Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter.
    • Lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten. Vik över och förslut halvmånen med en gaffel.
    • Pensla pirogen med ägg.
    • Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny