Empanadas de Espinaca
Empanadas är en populär Street Food rätt i Latin Amerika. Empanar betyder ”att innesluta i bröd”, som man kan variera med många olika typer av fyllningar. Varje dag köper miljontals människor dessa små handgjorda piroger som dessutom är lätta att äta på språng. Pirogerna här, kan med fördel både frysas och fritteras.

Ingredienser
Empanadas de Espinaca
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Spenat fylning
Lök, tärnad
/g
120.0 g
0%
Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Vatten
/ml
150.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
180.0 ml
0%
MAIZENA Express, ljus snabbredning 6 x 1 kg
/g
50.0 g
0%

Mjölk inkl laktos och produkter därav: Ja
Knorr Umami 3 x 1 kg
/g
20.0 g
0%

Ost, riven
/g
300.0 g
0%
Spenat, frusen
/g
450.0 g
0%
Gör Empanadas:
Pizzadeg på rulle
/g
520.0 g
0%
Ägg (stora, klass A)
/st
1.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Spenat fylning
-
Lök, tärnad 120.0 g
-
Rapsolja 30.0 g
-
Vatten 150.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 180.0 ml
-
Ost, riven 300.0 g
-
Spenat, frusen 450.0 g
Gör Empanadas:
-
Pizzadeg på rulle 520.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
Förberedelser
-
Spenat fylning
- Sautera lök i olja tillsätt vatten och grädde och låt koka upp. Red sedan av med MAIZENA express.
- Tillsätt spenat och rör i osten och rör tills denna har smält, smaksätt med Knorr Umami. Låt svalna.
-
Gör Empanadas:
- Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter.
- Lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten. Vik över och förslut halvmånen med en gaffel.
- Pensla pirogen med ägg.
- Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter.