Crepes fyllda med bönor och rotfrukter, klimatsmart mat
Pannkakor fyllda med bön och rotfruktsröra är gott tillsammans med en fräsch sallad.

Ingredienser
Crepes fyllda med bönor och rotfrukter, klimatsmart mat
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till pannkaksfyllningen
Lök, röd
/g
111.0 g
0%
Palsternacka, skalad
/g
217.0 g
0%
Bönor, svarta
/g
200.0 g
0%
Morot, riven
/g
255.0 g
0%
Vatten
/g
5.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
10.0 g
0%

Purjolök
/g
47.0 g
0%
Dill, färsk hackad
/g
10.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
400.0 ml
0%
Vid servering
Lök, röd
/g
0.0 g
0%
Palsternacka, skalad
/g
0.0 g
0%
Morot, riven
/g
0.0 g
0%
Purjolök
/g
0.0 g
0%
Pannkakor,färdiga
/g
60.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
40.0 ml
0%
Salladskål
/g
70.0 g
0%
Äpplen (Golden Delicious)
/g
15.0 g
0%
Äppeljuice
/ml
10.0 ml
0%
Rapsolja
/ml
10.0 ml
0%
Knorr Dressingmix, Ört & Lök 3 x 0,8 kg
/g
2.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till pannkaksfyllningen
-
Lök, röd 111.0 g
-
Palsternacka, skalad 217.0 g
-
Bönor, svarta 200.0 g
-
Morot, riven 255.0 g
-
Vatten 5.0 g
-
Purjolök 47.0 g
-
Dill, färsk hackad 10.0 g
-
Matlagningsgrädde 400.0 ml
Vid servering
-
Lök, röd
-
Palsternacka, skalad
-
Morot, riven
-
Purjolök
-
Pannkakor,färdiga 60.0 g
-
Matlagningsgrädde 40.0 ml
-
Salladskål 70.0 g
-
Äpplen (Golden Delicious) 15.0 g
-
Äppeljuice 10.0 ml
-
Rapsolja 10.0 ml
Förberedelser
-
Till pannkaksfyllningen
- Fräs tärnad rödlök och tärnad palsternacka i matfett.
- Tillsätt bönor (gärna mixade sorter), rivna morötter, vatten, matlagningsgrädde och buljong. Låt såsen koka tills palsternackan är mjuk.
- Tillsätt purjolök och smaksätt med hackad dill, salt och peppar.
-
Vid servering
- Lägg ca 80 g fyllning på ena halvan av pannkakan. Vik den andra halvan över. Lägg de fyllda pannkakorna i bleck, ca 16 st pannkakor rymms i ett GN-bleck. Strö över riven ost, gratinera i 175°ugn.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och fördela över sallad och äpple.