Crepes fyllda med bönor och rotfrukter, klimatsmart mat
Pannkakor fyllda med bön och rotfruktsröra är gott tillsammans med en fräsch sallad.

Ingredienser
Till pannkaksfyllningen
-
Lök, röd 111.0 g
-
Palsternacka, skalad 217.0 g
-
Bönor, svarta 200.0 g
-
Morot, riven 255.0 g
-
Vatten 5.0 g
-
Purjolök 47.0 g
-
Dill, färsk hackad 10.0 g
-
Matlagningsgrädde 400.0 ml
Vid servering
-
Lök, röd
-
Palsternacka, skalad
-
Morot, riven
-
Purjolök
-
Pannkakor,färdiga 60.0 g
-
Matlagningsgrädde 40.0 ml
-
Salladskål 70.0 g
-
Äpplen (Golden Delicious) 15.0 g
-
Äppeljuice 10.0 ml
-
Rapsolja 10.0 ml
Förberedelser
-
Till pannkaksfyllningen
- Fräs tärnad rödlök och tärnad palsternacka i matfett.
- Tillsätt bönor (gärna mixade sorter), rivna morötter, vatten, matlagningsgrädde och buljong. Låt såsen koka tills palsternackan är mjuk.
- Tillsätt purjolök och smaksätt med hackad dill, salt och peppar.
-
Vid servering
- Lägg ca 80 g fyllning på ena halvan av pannkakan. Vik den andra halvan över. Lägg de fyllda pannkakorna i bleck, ca 16 st pannkakor rymms i ett GN-bleck. Strö över riven ost, gratinera i 175°ugn.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och fördela över sallad och äpple.