+

Congee

  • Vatten 2 l
  • KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 60 g
  • Ris, långkornigt 400 g
  • Fisksås (Asiatisk) 20 g
  • Olja, sesam 20 g

Ägg

  • Ägg (stora, klass A) 10 st
  • Rapsolja 25 g

Vid servering

  • Lök, rostad 20 g
  • Vårlök, skivad 20 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 10 g
  • Lime, klyftor 10 st
  1. Congee

    • Koka upp vattnet och Knorr Kycklingfond. Häll ner riset och sänk sedan värmen till låg så att det sjuder.
    • Sjud ca 1 timme och rör om då och då, så att riset blir lite mosigt.
    • Lyft av riset från värmen och rör ner fisksås och sesamolja. Ställ åt sidan.

  2. Ägg

    • Stek äggen i olja på ena sidan för att behålla den krämiga gulan.

  3. Vid servering

    • Servera risgröten i skålar och lägg på ägget.
    • Toppa sedan med rostad lök, salladslök och chili.
    • Pressa limesaft över och servera genast.
+