Congee med stekt ägg
Bjud dina gäster på en resa i den asiatiska kulturen med våra risrätter. I asien är detta en rätt som passar in i varje kök.

Ingredienser
Congee med stekt ägg
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Congee
Vatten
/l
2.0 l
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
60.0 g
0%

Ris
/g
400.0 g
0%
Fisksås (Asiatisk)
/g
20.0 g
0%
Olja, sesam
/g
20.0 g
0%
Ägg
Ägg (stora, klass A)
/st
10.0 st
0%
Rapsolja
/g
25.0 g
0%
Vid servering
Lök, rostad
/g
20.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
20.0 g
0%
Chili, röd urkärnad hackad
/g
10.0 g
0%
Lime
/st
10.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Congee
-
Vatten 2.0 l
-
Ris 400.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 20.0 g
-
Olja, sesam 20.0 g
Ägg
-
Ägg (stora, klass A) 10.0 st
-
Rapsolja 25.0 g
Vid servering
-
Lök, rostad 20.0 g
-
Vårlök, skivad 20.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
-
Lime 10.0 st
Förberedelser
-
Congee
- Koka upp vattnet och Knorr Kycklingfond. Häll ner riset och sänk sedan värmen till låg så att det sjuder.
- Sjud ca 1 timme och rör om då och då, så att riset blir lite mosigt.
- Lyft av riset från värmen och rör ner fisksås och sesamolja. Ställ åt sidan.
-
Ägg
- Stek äggen i olja på ena sidan för att behålla den krämiga gulan.
-
Vid servering
- Servera risgröten i skålar och lägg på ägget.
- Toppa sedan med rostad lök, salladslök och chili.
- Pressa limesaft över och servera genast.