Menu

Ingredienser

+

Congee

Ägg

  • Ägg (stora, klass A) 10.0 st
  • Rapsolja 25.0 g

Vid servering

  • Lök, rostad 20.0 g
  • Vårlök, skivad 20.0 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
  • Lime 10.0 st

Congee är en asiatisk variant på vår “risgrynsgröt” kokt på buljong istället för mjölk som lätt varieras med olika tillbehör så som exempelvis bacon, korv och lök. I detta recept serverar vi frukost gröten toppat med stekt ägg, rostad lök, vårlök, chili och lime.

...

Förberedelser

  1. Congee

    • Koka upp vattnet och Knorr Kycklingfond. Häll ner riset och sänk sedan värmen till låg så att det sjuder.
    • Sjud ca 1 timme och rör om då och då, så att riset blir lite mosigt.
    • Lyft av riset från värmen och rör ner fisksås och sesamolja. Ställ åt sidan.
  2. Ägg

    • Stek äggen i olja på ena sidan för att behålla den krämiga gulan.
  3. Vid servering

    • Servera risgröten i skålar och lägg på ägget.
    • Toppa sedan med rostad lök, salladslök och chili.
    • Pressa limesaft över och servera genast.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny