Congee med stekt ägg
Bjud dina gäster på en resa i den asiatiska kulturen med våra risrätter. I asien är detta en rätt som passar in i varje kök.

Ingredienser
Congee
-
Vatten 2.0 l
-
Ris 400.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 20.0 g
-
Olja, sesam 20.0 g
Ägg
-
Ägg (stora, klass A) 10.0 st
-
Rapsolja 25.0 g
Vid servering
-
Lök, rostad 20.0 g
-
Vårlök, skivad 20.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
-
Lime 10.0 st
Förberedelser
-
Congee
- Koka upp vattnet och Knorr Kycklingfond. Häll ner riset och sänk sedan värmen till låg så att det sjuder.
- Sjud ca 1 timme och rör om då och då, så att riset blir lite mosigt.
- Lyft av riset från värmen och rör ner fisksås och sesamolja. Ställ åt sidan.
-
Ägg
- Stek äggen i olja på ena sidan för att behålla den krämiga gulan.
-
Vid servering
- Servera risgröten i skålar och lägg på ägget.
- Toppa sedan med rostad lök, salladslök och chili.
- Pressa limesaft över och servera genast.