Chili freaking cheese burger
Alla älskar hamburgare! Denna kombinerar högrevsburgare med chilipickles, två sorters ost, bacon och avokado. Rökt chilimajo och friterad lök på det och succén är given. Glutenfritt bröd och vegetarisk burgare som alternativ och du har enkelt en inkluderande burgermeny.

Ingredienser
Chili pickles
-
Jalapeno 2.0 stk
-
Chili, röd 1.0 stk
-
Salt
Friterad lök
-
Lök, gul skalad 2.0 stk
-
Vetemjöl 100.0 ml
-
Mineralvatten 100.0 ml
-
Panko, ströbröd 200.0 ml
-
Salt
-
Frityrolja
Till servering
-
Rökt Chilimajo
-
Svartpeppar
-
Hamburgaren
-
Högrevsburgare 150-200g 10.0 stk
-
Hamburgerbröd potato buns 10.0 stk
-
Ost Pepper Jack 10.0 stk
-
Ost rökt cheddar 10.0 stk
-
Bacon, rökt skivor 20.0 stk
-
Avokado 3.0 stk
Förberedelser
-
Chili pickles
- Skiva chili och jalapeno i tunna skivor, vänd dem med ättika och salt.
- Låt stå i minst 3 timmar.
-
Friterad lök
- Värm oljan till 180C.
- Skiva löken i 3-5 mm tjocka skivor.
- Rör ihop MAIZENA, vetemjöl och vatten.
- Doppa löken i frityrsmeten och vänd den sedan i pankon.
- Fritera gyllenbrun och salta. Kan med fördel förfriteras på 140C och användas senare.
-
Till servering
- Grilla eller stek burgare och bacon.
- Blanda samman ingredienser till chilimajo.
- Täck burgaren med osten så att den smälter.
- Grilla på brödet.
- Toppa botten på brödet med chilimajo, skuren avokado.
- Lägg på burgare, ost och bacon.
- Toppa med picklad chili och nyfriterade lökringar.