Ingredienser
Chili pickles
-
Jalapeno 2.0 stk
-
Chili, röd 1.0 stk
-
Salt
Friterad lök
-
Lök, gul skalad 2.0 stk
-
Vetemjöl 1.0 dl
-
Mineralvatten 1.0 dl
-
Panko, ströbröd 2.0 dl
-
Salt
Till servering
-
Rökt chilimajo
-
Svartpeppar
-
Hamburgaren
-
Högrevsburgare 150-200g 10.0 stk
-
Hamburgerbröd potato buns 10.0 stk
-
Ost Pepper Jack 10.0 stk
-
Ost rökt cheddar 10.0 stk
-
Bacon, rökt skivor 20.0 stk
-
Avokado 3.0 stk
Förberedelser
-
Chili pickles
- Skiva chili och jalapeno i tunna skivor, vänd dem med ättika och salt.
- Låt stå i minst 3 timmar.
-
Friterad lök
- Värm oljan till 180C.
- Skiva löken i 3-5 mm tjocka skivor.
- Rör ihop MAIZENA, vetemjöl och vatten.
- Doppa löken i frityrsmeten och vänd den sedan i pankon.
- Fritera gyllenbrun och salta. Kan med fördel förfriteras på 140C och användas senare.
-
Till servering
- Grilla eller stek burgare och bacon.
- Blanda samman ingredienser till chilimajo.
- Täck burgaren med osten så att den smälter.
- Grilla på brödet.
- Toppa botten på brödet med chilimajo, skuren avokado.
- Lägg på burgare, ost och bacon.
- Toppa med picklad chili och nyfriterade lökringar.