Ceviche
Ceviche de pescado är en fiskrätt från Peru. Rätten är Perus nationalrätt. Ceviche tillagas med färsk fast vit fisk, marineras med lime, kryddas med koriander, salt, vitlök och röd lök. Här en variant på den enkla klassikern.

Ingredienser
Ceviche
-
Kolja, filé 700.0 g
-
Gurka, tärnad 150.0 g
-
Tomat, tärnad 75.0 g
-
Majs, rostad 75.0 g
-
Rödlök, skivad 40.0 g
-
Avokado, tärnad 150.0 g
-
Koriander, färsk hackad 25.0 g
-
Chili, grön tärnad 10.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
-
Limejuice 40.0 g
-
Vitlök, hackad 7.0 g
-
Salt 4.0 g
Till servering
-
Koriander, färsk (cilantro) 12.0 g
-
Gräslök, hackad 10.0 g
Förberedelser
-
Ceviche
- Marinera tänad kolja (2x2cm)i HELLMANN`S Citrus Vinaigrette, salt, lime juice, grön och röd chili,kyl väl.
- Blanda den kylda marinerade koljan med rostad majs, tomat, gurka, avokado, koriander och rödlök. Smaksätt med nymald svartpeppar.
-
Till servering
- Servera cevichen i väl kylda glas och toppa med koriander och gräslök