Brödpaj med spenatfyllning
Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg- och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Brödpaj med spenatfyllning
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Brödpaj
Bröd, vitt
/g
500.0 g
0%
Margarin, flytande
/ml
90.0 ml
0%
Matlagningsgrädde
/ml
150.0 ml
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
100.0 ml
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
50.0 ml
0%
Ströbröd
/g
30.0 g
0%
Spenatfyllning
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
35.0 g
0%

Spenat, hackad frusen
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Brödpaj
-
Bröd, vitt 500.0 g
-
Margarin, flytande 90.0 ml
-
Matlagningsgrädde 150.0 ml
-
Ägg, flytande pastöriserade 100.0 ml
-
Äggula, flytande pastöriserad 50.0 ml
-
Ströbröd 30.0 g
Spenatfyllning
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 200.0 ml
-
Spenat, hackad frusen 200.0 g
Förberedelser
-
Brödpaj
- Värm matfettet i en panna och vänd bröd (utan kanter i grova bitar) där i och krydda med Knorr Umami. Brödet ska endast få lite färg, inte bli sprött. Låt brödet svalna.
- Blanda brödet med de övriga ingredienserna till en slät spritsfast deg (degen skall kunna spritsas från en spritspåse och hålla formen). Justera gärna konsistensen med matlagningsgrädde och MAIZENA.
- Smörj och bröda formarna. Spritsa bröddegen i formarna ca ½ cm tjocklek runt om och upp till kanten. Låt vila i kyl.
-
Spenatfyllning
- Blanda alla ingredienser till en fast massa.
- Häll spenatfyllningen upp till kanten i de bröddegsfyllda formarna. Baka i ugnen på kombivärme och ånga 50/50, i ca 25 minuter.
- Låt svalna övertäckta.