Ingredienser
Brödpaj
-
Bröd, vitt 500.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.0 dl
-
Äggula, flytande pastöriserad 0.5 dl
-
Ströbröd 30.0 g
Spenatfyllning
-
Ägg, flytande pastöriserade 2.0 dl
-
Spenat, hackad frusen 200.0 g
Förberedelser
-
Brödpaj
- Värm Milda Flytande Margarin i en panna och vänd brödet (utan kanter i grova bitar)i Milda och Knorr Umami. Brödet ska endast få lite färg, inte bli sprött. Låt brödet svalna.
- Blanda brödet med de övriga ingredienserna till en slät spritsfast deg (degen skall kunna spritsas från en spritspåse och hålla formen). Justera gärna konsistensen med Rama Mat och MAIZENA.
- Smörj formarna med Milda Flytande Margarin och häll i ströbröd. Spritsa bröddegen i formarna ca ½ cm tjocklek runt om och upp till kanten. Låt vila i kyl.
-
Spenatfyllning
- Blanda alla ingredienser till en fast massa.
- Häll spenatfyllningen upp till kanten i de bröddegsfyllda formarna. Baka i ugnen på kombivärme och ånga 50/50, i ca 25 minuter.
- Låt svalna övertäckta.