Bräserad kalvlägg
Knorr Professional Kalvfond på Kocklandslagets vis. Långsamt bräserad kalvlägg med en marinad som får en spännande smakdimension av den fermenterade vitlöken.

Ingredienser
Kalvlägg
-
Kalvlägg 1.5 kg
-
Morot 300.0 g
-
Selleri, rot 300.0 g
-
Lök, gul 300.0 g
-
Vitlök, skalad 40.0 g
-
Äppeljuice 400.0 ml
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 3.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
Timjan 10.0 g
Marinad/glace
-
Fermenterad vitlök 100.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Örter, färska 50.0 g
Förberedelser
-
Kalvlägg
- Putsa läggen. Salta hela läggen lätt.
- Lägg köttet i en ugnsform och bryn i ugnen på 250 grader i 30 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och tillsätt grönsaker, äppeljuice, fond och kryddörter. Tillsätt eventuellt lite extra vatten så att köttet täcks till två tredjedelar.
- Bräsera köttet i uppemot 3 timmar tills det är helt mört.
-
Marinad/glace
- Sila fonden och reducera till hälften.
- Mixa vitlöken med fonden och smaka av med MAILLE Äppelcidervinäger, smör och salt.
- Pensla köttet med marinaden och garnera med örter.