Bräserad kalvlägg
Knorr Professional Kalvfond på Kocklandslagets vis. Långsamt bräserad kalvlägg med en marinad som får en spännande smakdimension av den fermenterade vitlöken.

Ingredienser
Bräserad kalvlägg
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kalvlägg
Kalvlägg
/kg
1.5 kg
0%
Morot
/g
300.0 g
0%
Selleri, rot
/g
300.0 g
0%
Lök, gul
/g
300.0 g
0%
Vitlök, skalad
/g
40.0 g
0%
Äppeljuice
/ml
400.0 ml
0%
Knorr Professional Kalvfond 5 x 1 L
/l
3.0 l
0%

Vatten
/l
1.0 l
0%
Timjan
/g
10.0 g
0%
Marinad/glace
Fermenterad vitlök
/g
100.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
75.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Örter, färska
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kalvlägg
-
Kalvlägg 1.5 kg
-
Morot 300.0 g
-
Selleri, rot 300.0 g
-
Lök, gul 300.0 g
-
Vitlök, skalad 40.0 g
-
Äppeljuice 400.0 ml
-
Vatten 1.0 l
-
Timjan 10.0 g
Marinad/glace
-
Fermenterad vitlök 100.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Örter, färska 50.0 g
Förberedelser
-
Kalvlägg
- Putsa läggen. Salta hela läggen lätt.
- Lägg köttet i en ugnsform och bryn i ugnen på 250 grader i 30 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och tillsätt grönsaker, äppeljuice, fond och kryddörter. Tillsätt eventuellt lite extra vatten så att köttet täcks till två tredjedelar.
- Bräsera köttet i uppemot 3 timmar tills det är helt mört.
-
Marinad/glace
- Sila fonden och reducera till hälften.
- Mixa vitlöken med fonden och smaka av med MAILLE Äppelcidervinäger, smör och salt.
- Pensla köttet med marinaden och garnera med örter.