+

Kalvlägg

Marinad/glace

  • Fermenterad vitlök 100 g
  • Smör, osaltat 100 g
  • Vinäger, äppelcider 75 ml
  • Örter, färska 50 g
  1. Kalvlägg

    • Putsa läggen. Salta hela läggen lätt.
    • Lägg köttet i en ugnsform och bryn i ugnen på 250 grader i 30 minuter.
    • Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och tillsätt grönsaker, äppeljuice, fond och kryddörter. Tillsätt eventuellt lite extra vatten så att köttet täcks till två tredjedelar.
    • Bräsera köttet i uppemot 3 timmar tills det är helt mört.
  2. Marinad/glace

    • Sila fonden och reducera till hälften.
    • Mixa vitlöken med fonden och smaka av med äppelcidervinäger, smör och salt.
    • Pensla köttet med marinaden och garnera med örter.
+