Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kalvlägg

  • Kalvlägg 1.5 kg
  • Morot 300.0 g
  • Selleri, rot 300.0 g
  • Lök, gul 300.0 g
  • Vitlök, skalad 40.0 g
  • Äppeljuice 400.0 ml
  • Vatten 1.0 l
  • Timjan 10.0 g

Marinad/glace

  1. Kalvlägg

    • Putsa läggen. Salta hela läggen lätt.
    • Lägg köttet i en ugnsform och bryn i ugnen på 250 grader i 30 minuter.
    • Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och tillsätt grönsaker, äppeljuice, fond och kryddörter. Tillsätt eventuellt lite extra vatten så att köttet täcks till två tredjedelar.
    • Bräsera köttet i uppemot 3 timmar tills det är helt mört.
  2. Marinad/glace

    • Sila fonden och reducera till hälften.
    • Mixa vitlöken med fonden och smaka av med MAILLE Äppelcidervinäger, smör och salt.
    • Pensla köttet med marinaden och garnera med örter.