Bisonoxe med bönor och chili
Bisonoxen har alltid varit viktig i Nordamerika. Arten blev fridlyst och idag finns det cirka 155 000 bisonoxar. Bisonoxen har varit ett stående inslag i indianernas kost varav ett exempel är den berömda rätten ”beef jerky”, här i tidig tappning.

Ingredienser
Bisonoxe med bönor och chili
-
Lök, gul 150.0 g
-
Rapsolja 20.0 g
-
bisonoxkött- eller nötkött, tärnat 700.0 g
-
Svarta bönor ,burk ,avrunnen vikt! 500.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 150.0 g
-
Paprika, grön tärnad 100.0 g
-
Timjan, torkad 2.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Lagerblad 2.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Tomat, tärnad 200.0 g
-
Persilja, hackad 40.0 g
Förberedelser
-
Bisonoxe med bönor och chili
- Hacka löken och lägg den i en gryta med olja och Knorr Professional Vitlök kryddpuré.
- Tillsätt köttet och bönorna, sellerin och den gröna paprikan.
- Tillsätt vatten och Knorr Oxfond, Knorr Tomatino och kryddorna. Låt sjuda i cirka 1½ timme.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i serveringsskål tillsammans med creme fraiche och hackad tomat och persilja.