Biff Shahi Korma
Korma är en klassisk gryta som har lagats i norra Indien, Pakistan och Bangladesh sedan 1500-talet. En korma ska innehålla grönsaker och ibland kött, som får bräsera i buljong och grädde. Shahi (som betyder kunglig) antyder att det här är en korma för fest. Den milda gräddiga, sötaktiga smaken är svårslagen.

Ingredienser
Biff Shahi Korma
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr10000.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör grytan
Högrev
/kg
1.0 kg
0%
Kardemummakärnor, krossade
/g
6.0 g
0%
Kanel, malen
/g
6.0 g
0%
Korianderfrö, malen
/g
6.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
15.0 g
0%
Garam masala
/g
6.0 g
0%
Salt(1)
/g
8.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
60.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
60.0 g
0%

Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Kryddnejlika, hela
/st
1.0 st
0%
Vid servering
Rostade pumpakärnor
/g
60.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör grytan
-
Högrev 1.0 kg
-
Kardemummakärnor, krossade 6.0 g
-
Kanel, malen 6.0 g
-
Korianderfrö, malen 6.0 g
-
Spiskummin malen 15.0 g
-
Garam masala 6.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Kryddnejlika, hela 1.0 st
Vid servering
-
Rostade pumpakärnor 60.0 g
Förberedelser
-
Gör grytan
- Blanda samman köttet med alla de torra kryddorna och gnid in dem ordentligt. Vänd ner Knorr PROFESSIONAL kryddpuré och blanda noga.
- Bryn köttet i olja väl i enhet panna.
- Tillsätt löken och låt alltsammans fräsa ytterligare någon minut.
- Häll på vatten och grädde och koka upp. Tillsätt nejlikan. Sänk värmen till låg och sjud tills köttet är mört.
-
Vid servering
- Tillsätt pumpakärnorna före servering.