Korma är en klassisk gryta som har lagats i norra Indien, Pakistan och Bangladesh sedan 1500-talet. En korma ska innehålla grönsaker och ibland kött, som får bräsera i buljong och grädde. Shahi (som betyder kunglig) antyder att det här är en korma för fest. Den milda gräddiga, sötaktiga smaken är svårslagen.

Ingredienser
Gör grytan
-
Högrev,tärnad 1.0 kg
-
Kardemummakärnor, krossade 6.0 g
-
Kanel, malen 6.0 g
-
Korianderfrö, malen 6.0 g
-
Spiskummin malen 15.0 g
-
Garam masala 6.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Kryddnejlika, hela 1.0 st
Vid servering
-
Rostade pumpakärnor 60.0 g
Förberedelser
-
Gör grytan
- Blanda samman köttet med alla de torra kryddorna och gnid in dem ordentligt. Vänd ner Knorr PROFESSIONAL kryddpuré och blanda noga.
- Bryn köttet i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin väl i enhet panna.
- Tillsätt löken och låt alltsammans fräsa ytterligare någon minut.
- Häll på vatten och Rama Visp 31% och koka upp. Tillsätt nejlikan. Sänk värmen till låg och sjud tills köttet är mört.
-
Vid servering
- Tillsätt pumpakärnorna före servering.