+

Bakad selleri

  • Selleri, rot 0.5 kg
  • Ägg (extra) 1 st
  • Salt, havs 100 g

Rotselleripuré

Friterad rotselleri

Brynt smörvinägrett

Svartkål och äpple

  1. Bakad selleri

    • Dela rotsellerin i halvor. Riv bort skalet på halvorna med rivjärn så att den får en ruggad yta.
    • Lägg rotsellerihalvorna på ett bakplåtspapper i en ugnsform med den skurna sidan neråt.
    • Blanda grovsalt med ägg och skeda över rotsellerin. Strö ett extra lager salt och baka på 200°C i 40 minuter. Ta ut rotsellerin efter halva tiden och skeda ytterligare ett lager äggsalt över den.
    • Lyft bort saltskorpan och skiva rotsellerin i fyra tunna delar när den är färdigbakad.
  2. Rotselleripuré

    • Skala och hacka rotsellerin och lägg det i en kastrull tillsammans med Knorr Visp 31% och salt. Låt den koka under lock i 20 minuter.
    • Mixa allt till en slät puré när grädden reducerats.
    • Riv över muskot och smaka av med salt och vinäger. Låt sedan purén stå varm på plattan.
  3. Friterad rotselleri

    • Skala, skiva och strimla resterande rotselleri tunt. Värm PHASE Vegetabilisk Friteringsolja och fritera tills den fått fin färg.
    • Lyft av rotsellerin och låt den rinna av på ett papper. Pressa över citron och salta.
  4. Brynt smörvinägrett

    • Bryn smöret till fin färg. Slå på Knorr Professional Demi Glace och vatten och låt koka ihop.
  5. Svartkål och äpple

    • Stek svamp i Milda Flytande Margarin, tillsätt strimlad svartkål och finhackad schalottenlök.
    • Låt svalna, blanda sedan med hackat äpple och rostade, hackade nötter. Smaka av med salt.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto