Åländsk fiskpanna
Det rustika Åländska köket är känt för sin enkelhet, det jobbas med några få utvalda råvaror. Närheten till havet gör fisken till ett kännetecken i det åländska köket. Här en typisk åländsk fiskpanna på vit fiskfilé. Knorr Cold Base stärkelse som används i detta recept, gör att denna fiskgratäng blir snabb och effektiv att tillbereda utan att hantera värme före uppvärmning.

Ingredienser
Till att börja med
-
Kolja, filé 1.3 kg
-
Potatis, skalad 1000 g
Till såsen
-
Vatten 1 l
-
Lök, tärnad 200 g
-
Äpple (Aroma) 200 g
Förberedelser
-
Till att börja med
- Skär fisken i grytbitar.
- Koka potatisen och kyl ner den. Dela den i mindre bitar.
-
Till såsen
- Blanda samman vatten, Knorr Visp 31% och Knorr Fiskfond, vispa ner Knorr Cold Base Redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
- Tillsätt salt, peppar, Winborgs Ättiksprit 12%, äpple, lök och Winborgs Pepparrot. Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
-
Avslutningsvis
- Varva fisk och potatis i en form, slå över den kalla såsen. Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.