Åländsk fiskpanna
Det rustika Åländska köket är känt för sin enkelhet, det jobbas med några få utvalda råvaror. Närheten till havet gör fisken till ett kännetecken i det åländska köket. Här en typisk åländsk fiskpanna på vit fiskfilé. Knorr Cold Base stärkelse redning som används i såsen i detta recept, gör att receptet går snabb och effektiv att röra samman utan att hantera värme före tilllagning.

Ingredienser
Åländsk fiskpanna
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till att börja med
Kolja, filé
/kg
1.3 kg
0%
Potatis, skalad
/g
10.0 g
0%
Till såsen
Vatten
/l
1.0 l
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
25.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Pepparrot
/g
300.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
1.0 g
0%

Äpple (Aroma)
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till att börja med
-
Kolja, filé 1.3 kg
-
Potatis, skalad 10.0 g
Till såsen
-
Vatten 1.0 l
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 25.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Pepparrot 300.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
Förberedelser
-
Till att börja med
- Skär fisken i grytbitar.
- Koka potatisen och kyl ner den. Dela den i mindre bitar.
-
Till såsen
- Blanda samman vatten, grädde och Knorr Fiskfond, vispa ner Knorr Cold Base Redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
- Tillsätt salt, peppar, Winborgs Ättiksprit 12%, äpple, lök och pepparrot. Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
-
Avslutningsvis
- Varva fisk och potatis i en form, slå över den kalla såsen. Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.