Menu
+

Gör så här

  • Fläskkarré 1.0 kg
  • Ägg 2.0 stk
  • Salt 2.0 g
  • Soja 20.0 g
  • Olja, sesam 12.0 g
  • Peppar, spansk finhackad 15.0 g
  • Vitlök, riven eller hackad 20.0 g
  • Rapsolja/matolja 200.0 g
  • Rödlök, grovt skivad 250.0 g
  • Sockerärtor 200.0 g
  • Morötter, skalade och skurna i halvmånar 320.0 g
  • Paprika, röd delad på mitten och skivad 200.0 g
  • Paprika, gul delad på mitten och skivad 120.0 g
  • Purjolök, sköljd, delad på längden och skivad 200.0 g
  • Champinjoner, färska skivade eller kvartade 300.0 g
  • Bambuskott, konserverade avrunna 300.0 g
  • Munggroddar, färska 180.0 g
  • Koriander, färsk hackad 20.0 g
  • Sweet and Soursås 1000.0 g
  • Vatten 400.0 g
  • Ris, jasmin (kokas enligt anvisning) 500.0 g
  1. Gör så här

    • Strimla fläskkarrén (ca 1x4 cm).
    • Blanda ingefära, ägg, MAIZENA, salt, MAILLE Äppelcidervinäger och sesamolja i en bunke. Vispa slätt. Blanda ner köttet och låt det marinera i ca 1 timma.
    • Hetta upp en wokpanna, stekpanna eller ett stekbord ordentligt. Tillsätt matolja och stek köttet hastigt på hög värme. Addera därefter övriga grönsaker och låt allt få lite färg. Tillsätt sweet and sour, vatten, kycklingfond och soja och låt puttra i 3 minuter. Smaka eventuellt upp med mer salt. Servera med jasminris. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny