Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
För de välbärgade Kenyanerna är risrätter en favorit. Här en vegetarisk variant som även kan fungera som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
-
Rapsolja 100.0 g
-
Lök, tärnad 250.0 g
-
Ärtor, gröna 250.0 g
-
Paprika, röd tärnad 500.0 g
-
Zucchini, i grova bitar 500.0 g
-
Ägg, färska 450.0 g
-
Ris, kokt 1.5 kg
-
Persilja, hackad 70.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
- Hetta upp oljan och fräs lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Professional Curry kryddpuré.
- Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut. Tillsätt Knorr Tomatino och koka upp.
- Tillsätt äggen och rör hela tiden till äggröra.
- Tillsätt ris och persilja.