Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
För de välbärgade Kenyanerna är risrätter en favorit. Här en vegetarisk variant som även kan fungera som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
250.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Ärtor, gröna
/g
250.0 g
0%
Paprika, röd tärnad
/g
500.0 g
0%
Zucchini, i grova bitar
/g
500.0 g
0%
Ägg, färska
/g
450.0 g
0%
Ris, kokt
/kg
1.5 kg
0%
Persilja, hackad
/g
70.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
-
Rapsolja 100.0 g
-
Lök, tärnad 250.0 g
-
Ärtor, gröna 250.0 g
-
Paprika, röd tärnad 500.0 g
-
Zucchini, i grova bitar 500.0 g
-
Ägg, färska 450.0 g
-
Ris, kokt 1.5 kg
-
Persilja, hackad 70.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Wali wa Kukaanga – Kenyanskt stekt ris
- Hetta upp oljan och fräs lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Professional Curry kryddpuré.
- Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut. Tillsätt Knorr Tomatino och koka upp.
- Tillsätt äggen och rör hela tiden till äggröra.
- Tillsätt ris och persilja.