Ungersk gulasch
Mustig långkoks klassiker på högrev som värmer gott i höst och vinter mörkret, servera grytan med crème fraiche, hackad persilja och nybakat bröd.

Ingredienser
Ungersk gulasch
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr24000.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Högrev 3 cm
/kg
1.6 kg
0%
Rapsolja
/l
0.0 l
0%
Vetemjöl
/g
60.0 g
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Peppar
/tsp
2.0 tsp
0%
Lök, tärnad
/g
700.0 g
0%
Morot, tärnad
/g
400.0 g
0%
Blekselleri, skivad
/g
500.0 g
0%
Paprika, röd grov tärnad
/g
600.0 g
0%
Vitlöksklyftor hackad
/g
30.0 g
0%
Paprikapulver
/msk
4.0 msk
0%
Kummin, stött
/tsk
6.0 tsk
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
120.0 g
0%
Lagerblad
/st
6.0 st
0%
Knorr Köttbuljong, pasta 2 x 1 kg
/g
120.0 g
0%

Vatten
/l
1.6 l
0%
Potatis, skalad och grovt tärnad
/kg
1.6 kg
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Till Servering
/
0.0
0%
Crème Fraiche
/g
0.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Högrev 3 cm 1.6 kg
-
Rapsolja
-
Vetemjöl 60.0 g
-
Salt 2.0 tsk
-
Peppar 2.0 tsp
-
Lök, tärnad 700.0 g
-
Morot, tärnad 400.0 g
-
Blekselleri, skivad 500.0 g
-
Paprika, röd grov tärnad 600.0 g
-
Vitlöksklyftor hackad 30.0 g
-
Paprikapulver 4.0 msk
-
Kummin, stött 6.0 tsk
-
SLOTTS Tomatpuré 120.0 g
-
Lagerblad 6.0 st
-
Vatten 1.6 l
-
Potatis, skalad och grovt tärnad 1.6 kg
-
Salt och peppar
-
Till Servering
-
Crème Fraiche
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda mjöl med 1 tsk salt och 1 tsk peppar och panera köttet. Bryn köttet fint i matolja på alla sidor.
- Sautera lök, morötter, selleri ,vitlök och hälften av paprikan mjuk i lite matolja. Tillsätt kött, kryddor och tomatpuré och sautera i ytterligare någon minut.
- Tillsätt lagerblad, vatten och Knorr Köttbuljong och rör om väl. Koka upp och sjud under lock tills köttet börjar mjukna ca 1.5 timma. Tillsätt potatis och resterande paprika och sjud vidare i ytterligare 30 minuter.
- Justera smaken med salt och peppar före servering, servera grytan med crème fraiche och persilja.