Umamistuvad kål
Stuvad kål passar bra till exempelvis rökt skinka, stekt korv, bacon och fläsk. Här en variant med vit misopasta, som i detta fall bidrar med fyllighet till den vegetabiliska grädden och en spännande söt och salt smakbrytning. Generellt kan man säga att vit misopasta passar bra till alla typer av kål och är väl värd en omväg! Misopasta kan beställas via grönsaksgrossisten eller köpas i asiatiska butiker.

Ingredienser
Gör så här
-
Spetskål 2 kg
-
Vatten 200 ml
-
Misopasta, vit 80 g
-
Salt 15 g
-
Citron, juice färskpressad 10 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Dela, ta bort den grova stammen och skär kålen i mindre bitar.
- Sautera kålen i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin i 5 minuter, tillsätt vatten, misopasta och Knorr Ekologisk Grönsaks-buljong och salt och sjud i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt Knorr Mat 15% och sjud kålen i 10 minuter och smaksätt med peppar och citron.