Inlagd blomkål och krondill
På Bornholm finns ett kulturarv och hantverksskicklighet, där gamla traditioner har sin naturliga plats. Grönsaks odlare, fiskare och små rökerier var grunden och på Bornholm finns nu även en av Danmarks bästa restauranger där konservering har en stor del i deras kök. Därifrån har vi hittat inspirationen till våra inläggningar.

Ingredienser
Inlagd blomkål och krondill
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Inlagd blomkål
Blomkål, i buketter
/kg
1.0 kg
0%
Dillkronor
/st
3.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Inlagd blomkål
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Dillkronor 3.0 st
Förberedelser
-
Sterilisera burkar
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Inlagd blomkål
- Lägg ner blomkålen i lagen och koka den mjuk, men med lite kärna kvar.
- Varva blomkål och krondill i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.