Sauterad grönkål
Den här rätten äts året om, men den är förknippad med både en högtid och en särskild föreställning. Det sägs nämligen att om man äter rätten på nyårsdagen så får man lycka resten av året.

Ingredienser
Sauterad grönkål
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sauterad grönkål
Olja, oliv
/ml
100.0 ml
0%
Bacon, tärnad
/g
250.0 g
0%
Rödlök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Grönkål, strimlad
/kg
1.0 kg
0%
Vatten
/ml
750.0 ml
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Chiliflakes
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sauterad grönkål
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
Bacon, tärnad 250.0 g
-
Rödlök, tärnad 200.0 g
-
Grönkål, strimlad 1.0 kg
-
Vatten 750.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar
-
Chiliflakes
Förberedelser
-
Sauterad grönkål
- Värm olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt bacontärningarna och stek tills de är spröda. Lägg i löken och stek tills den blir mjuk, cirka 5 minuter. Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Vitlök och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt grönkålen och sautera.
- Värm vattnet i en gryta och tillsätt Knorr Hönsbuljong. Häll buljongen över kålblandningen och smaka av med salt, peppar och chili flakes. Sänk värmen och låt rätten sjuda under lock i 30 minuter, eller tills kålen är mjuk.