Sandwich med fläsksida, pepparrot, bakad vitkål, pressgurka och Dijondressing
En mustig härligt köttig sandwich. Perfekt som lunch eller kvällssnacks i München.

Ingredienser
Sandwich med fläsksida, pepparrot, bakad vitkål, pressgurka och Dijondressing
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Picklad gurka
Gurka, skivad
/g
400.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
50.0 ml
0%

Socker
/g
100.0 g
0%
Vatten
/ml
100.0 ml
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Dressing
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
140.0 g
0%

MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
140.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Fyllning
Bröd, baguette 15 cm
/st
10.0 st
0%
Sidfläsk
/g
800.0 g
0%
Anisfrön
/g
20.0 g
0%
Senapsfrön
/g
10.0 g
0%
Vitkål, strimlad
/g
600.0 g
0%
Tomater
/g
100.0 g
0%
Sallad, roman
/g
200.0 g
0%
Pepparrot
/g
40.0 g
0%
Rapsolja
/g
20.0 g
0%
Smör eller margarin
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Picklad gurka
-
Gurka, skivad 400.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vatten 100.0 ml
-
Salt 3.0 g
Dressing
Fyllning
-
Bröd, baguette 15 cm 10.0 st
-
Sidfläsk 800.0 g
-
Anisfrön 20.0 g
-
Senapsfrön 10.0 g
-
Vitkål, strimlad 600.0 g
-
Tomater 100.0 g
-
Sallad, roman 200.0 g
-
Pepparrot 40.0 g
-
Rapsolja 20.0 g
-
Smör eller margarin 50.0 g
Förberedelser
-
Picklad gurka
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet, saltoch WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över gurkan, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
-
Dressing
- Blanda allt.
-
Fyllning
- Kryssa svålen på fläsksidan och gnid in den med hälften av anis och all senapsfrö. Baka av den på 80 grader tills innertemperaturen är 80 grader. Tar ca 2,5 -3 timmar. Baka över natt om det finns möjlighet.
- Blanda vitkål med resten av anisen och 20 gr olja. Sätt ugnen på 200 grader och rosta den 4-6 minuter, så att den tappar lite vätska. Smaka av med lite salt.
- Dela brödet på längden och stek i smör med innanmätet nedåt tills det fått en gyllenbrun färg.
- Bre på dijondressingen i under och överlocket.
- Bygg sedan med romansallad, skivat tomat, tunna skivor fläsksida, med eller utan svål, vitkålen, pressgurka och sist riven pepparrot. Lägg på locket och ät som den är eller dela den.