Menu
+

Picklad gurka

Dressing

Fyllning

  • Bröd, baguette 15 cm 10.0 st
  • Sidfläsk 800.0 g
  • Anisfrön 20.0 g
  • Senapsfrön 10.0 g
  • Vitkål, strimlad 600.0 g
  • Tomater 100.0 g
  • Sallad, roman 200.0 g
  • Pepparrot 40.0 g
  • Rapsolja 20.0 g
  • Smör eller margarin 50.0 g
  1. Picklad gurka

    • Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet, saltoch WINBORGS Ättiksprit 12%.
    • Slå vätskan över gurkan, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
  2. Dressing

    • Blanda allt.
  3. Fyllning

    • Kryssa svålen på fläsksidan och gnid in den med hälften av anis och all senapsfrö. Baka av den på 80 grader tills innertemperaturen är 80 grader. Tar ca 2,5 -3 timmar. Baka över natt om det finns möjlighet.
    • Blanda vitkål med resten av anisen och 20 gr olja. Sätt ugnen på 200 grader och rosta den 4-6 minuter, så att den tappar lite vätska. Smaka av med lite salt.
    • Dela brödet på längden och stek i smör med innanmätet nedåt tills det fått en gyllenbrun färg.
    • Bre på dijondressingen i under och överlocket.
    • Bygg sedan med romansallad, skivat tomat, tunna skivor fläsksida, med eller utan svål, vitkålen, pressgurka och sist riven pepparrot. Lägg på locket och ät som den är eller dela den.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny