Rogan Josh
Det sags att receptet till den här rätten härstammar från mongolerna, som reste till Kashmir i Indien på somrarna för att uppleva lite svalare klimat. Efter deras ”semesterbesök” stannade receptet kvar, och har sedan blivit populärt i stora delar av världen.

Ingredienser
Rogan Josh
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rogan Josh
Lamm, grytbitar
/kg
1.0 kg
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Spiskummin, hela
/g
15.0 g
0%
Lagerblad
/st
5.0 st
0%
Korianderfrö, malen
/g
25.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
60.0 g
0%
Vatten
/ml
700.0 ml
0%
Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Salt(1)
/g
6.0 g
0%
Svartpeppar malen
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rogan Josh
-
Lamm, grytbitar 1.0 kg
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Spiskummin, hela 15.0 g
-
Lagerblad 5.0 st
-
Korianderfrö, malen 25.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 60.0 g
-
Vatten 700.0 ml
-
Rapsolja 30.0 g
-
Salt(1) 6.0 g
-
Svartpeppar malen 2.0 g
Förberedelser
-
Rogan Josh
- Blanda samman köttet med löken, Knorr Professional Kryddpuré, spiskummin, lagerblad och koriander.
- Bryn köttet i olja tills det fått fin färg. Tillsätt SLOTTS Tomatpuré och vänd runt ordentligt. Häll på vatten, Knorr Tomatino och Knorr Oxfond.
- Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills köttet är mört. Lammkött har kortare tillagningstid än nötkött.
-
Vid servering
- Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar före servering.