Rött ris med bacon och collard greens
Detta är en typisk rätt från det amerikanska ”Low Country”-köket som är inspirerat av såväl det franska, spanska, engelska som afrikanska köket. Chutney, pickles och aromatiska kryddor är en del av köket till vilket samtliga av köken ovan bidragit. Köket har en god balans mellan de olika nyanserna i maten med respekten bevarad för historien.

Ingredienser
Rött ris med bacon och collard greens
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rött ris med bacon och collard greens
Bacon, tärnad
/g
225.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Grönkål, strimlad
/g
350.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Ris
/g
400.0 g
0%
Vatten
/ml
225.0 ml
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rött ris med bacon och collard greens
-
Bacon, tärnad 225.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Grönkål, strimlad 350.0 g
-
Ris 400.0 g
-
Vatten 225.0 ml
-
Persilja, hackad 30.0 g
Förberedelser
-
Rött ris med bacon och collard greens
- Stek baconet krispigt och lyft upp det ur stekpannan med en hålslev och låt fettet ligga kvar.
- Stek lök, grönkål och Knorr Professional Vitlök kryddpuré lite mjukt i baconfettet.
- Tillsätt ris, vatten, Knorr Oxfond och Knorr Tomatino. Låt småkoka under lock i cirka 20 minuter.
- Lägg upp i en skål och strö över bacon och persilja.