Pho med nötkött
Pho, som uttalas fuh, är en nudelsoppa som många anser vara Vietnams nationalrätt. Hemligheten bakom soppan är alltid den smakrika buljongen. Den serveras som frukost, lunch eller middag, och ofta som gatumat. Här ett recept på pho med nötkött.

Ingredienser
Pho med nötkött
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pho buljong
Vatten
/l
2.5 l
0%
KNORR Brun Kalvfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
50.0 g
0%

Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Socker
/g
25.0 g
0%
Kanelstång
/g
10.0 g
0%
Stjärnanis
/g
0.0 g
0%
Kryddnejlika, hela
/g
0.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Nudlar
Nudlar, ris
/g
800.0 g
0%
Vid servering
Nötkött, tillagat strimlat
/g
750.0 g
0%
Lök, strimlad
/g
150.0 g
0%
Böngroddar
/g
222.0 g
0%
Garnityr:
/
0.0
0%
Basilika, thai
/g
20.0 g
0%
Lök, rostad
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pho buljong
-
Vatten 2.5 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Socker 25.0 g
-
Kanelstång 10.0 g
-
Stjärnanis
-
Kryddnejlika, hela
Nudlar
-
Nudlar, ris 800.0 g
Vid servering
-
Nötkött, tillagat strimlat 750.0 g
-
Lök, strimlad 150.0 g
-
Böngroddar 222.0 g
-
Garnityr:
-
Basilika, thai 20.0 g
-
Lök, rostad 100.0 g
Förberedelser
-
Pho buljong
- Häll vatten, Knorr Brun Kalvfond och lök i en kastrull. Tillsätt socker, kanel, stjärnanis och nejlikor. Klicka ner Knorr PROFESSIONAL kryddpuréer. Koka upp, sänk värmen till låg och låt sjuda 30 minuter.
- Sila av buljongen i en ren kastrull, koka upp och fortsätt att sjuda.
-
Nudlar
- Tillaga risnudlarna efter anvisning på förpackningen.
-
Vid servering
- Arrangera nudlar, böngroddar, färsk lök och kött i skålar. Slå den heta buljongen över nudlarna och köttet.
- Servera rostad lök och thaibasilika i skålar att toppa med.